Επιστολή Συλλόγου στο Δήμο Πύλης

2023-05-30

Για παράσταση θεατρική ή Καραγκιόζη


Προς το Δήμο Πύλης
Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Αθλητισμού
(υπόψη Αντιδημάρχου κ. Τζιορτζιώτη Γεωργίου)

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Σας κάνουμε γνωστό ότι κατά του δυο μήνες του καλοκαιριού Ιούλιο και Αύγουστο, στο χωριό μας (Νεράιδα), βρίσκονται πολλά παιδιά, όλων των ηλικιών. Η παρουσία των παιδιών, ειδικά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, είναι πολυπληθής.

Ο Σύλλογός μας στα προ της πανδημίας χρόνια, είχε οργανώσει πολλές παιδικές εκδηλώσεις, όπως θεατρικές παραστάσεις, ζωγραφική, αθλοπαιδιές κ.α.). Η δημιουργική αυτή απασχόληση στάθηκε αφορμή στο να γίνεται χρόνο με το χρόνο πιο μαζική η προσέλευση παιδιών στο χωριό.

Το περσινό καλοκαιρινό πρόγραμμα της αντιδημαρχίας σας, περιλάμβανε πολλές παιδικές εκδηλώσεις ( παραστάσεις θεάτρου σκιών, παιδικό θέατρο κ.α.), τόσο στην έδρα του Δήμου, όσο και σε χωριά Δημοτικών Κοινοτήτων, με μεγάλη, όπως διαβάζουμε, επιτυχία. Στη Νεράιδα, το πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου μας, δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ ως τα σήμερα, μια εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

Κύριε Τζιορτζιότη,

Μετά τα παραπάνω, ζητάμε, στα πλαίσια του φετινού προγράμματος της αντιδημαρχίας πολιτισμού, να μεριμνήσετε για την πραγματοποίηση και στο χωριό μας, μιας εκδήλωσης για τα παιδιά και αν είναι δυνατό, στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Και επειδή, όπως και ο ίδιος δηλώσατε, με αφορμή την ανάληψη του πόστου του πολιτισμού στο Δήμο μας, ότι «ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός και ο Τουρισμός δεν σταματούν ποτέ», συμπληρωματικά και εφόσον είναι εφικτό, σας ζητάμε να μεριμνήσετε και για την πραγματοποίηση μιας θεατρικής παράστασης για τους δημότες της Κοινότητας Νεράιδας.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Βασίλης Αθανασιάδης                                  Θωμάς Μαντέλλος