Συνάντηση προέδρων

2023-05-10

Με αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Νεράιδας Κυρ. Βλαχογιάννης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασ. Αθανασιάδης, συναντήθηκαν διαδοχικά χθες με το Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα και τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, από τους οποίους ζήτησαν την υλοποίηση υποσχέσεών τους, σχετικών με τη λύση προβλημάτων του χωριού.

Συγκεκριμένα ζήτησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη:

Την εκτέλεση της εντολής πληρωμής ποσού 15.000 ευρώ, που είχε εγκριθεί, σε υλοποίηση δέσμευσης του Αντιπεριφερειάρχη, για την αναπαλαίωση του παραδοσιακού νερόμυλου στην πλατεία Ρεματάκι. Ο κ. Μιχαλάκης αντέτεινε ότι δεν υφίσταται καμιά τέτοια έγκριση, αλλά στην υπενθύμιση του προέδρου του Συλλόγου ότι πριν 3 μήνες, υπήρξε θετική ανταπόκριση εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη στο σχετικό έγγραφο αίτημά μας, για επιχορήγηση του συγκεκριμένου έργου, δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στο συμβούλιο της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη (4 Απριλίου), για έγκριση ποσού 20.000 ευρώ.

Από το Δήμαρχο Πύλης :

  • Την εγκατάσταση φωτισμού στο Σχολείο Νεράιδας καθώς και προέκταση της εγκατάστασης φωτισμού ως το τέλος του δρόμου στην Κρανούλα, όπου και το πάρκινγκ.
  • Την τοποθέτηση προστατευτικού κάγκελου κατά μήκος του δρόμου από το Κοινοτικό Γραφείο ως την ιδιοκτησία Βλαχογιάννη

Την εγκατάσταση φωτισμού στο δρόμο από τον Ξενώνα ως το νεκροταφείο. Θα τοποθετηθούν 4 ή κολώνες. Ο κ. Μαράβας διαβεβαίωσε τους Προέδρους ότι θα προβεί άμεσα στην εκτέλεση των προαναφερόμενων έργων.

Πέραν των προαναφερομένων έργων, υπενθυμίζουμε ότι πριν 2 χρόνια, είχαν τεθεί υπόψη του κλιμακίου του Δήμου που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση (με επικεφαλής τον ίδιο το Δήμαρχο κ. Μαράβα), και άλλα τρία σημαντικά θέματα

Ένα είναι το Μουσείο ειδών λαϊκής τέχνης, με πάνω από 100 παραδοσιακά αντικείμενα, για το οποίο είχε ζητηθεί τότε να το επισκεφτεί εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, για να καταγράψει και να λάβει μέριμνα για τη συντήρηση των σπουδαίων αυτών παραδοσιακών αντικειμένων λαϊκής τέχνης.

  • Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης είναι και η επισκευή του τοιχίου στήριξης κάτω απ' την πλατεία, απ' τη μεριά του μνημείου, καθόσον είναι υπαρκτός ο κίνδυνος κατάρρευσης, με δραματικά, για τους διαμένοντες πλησίον του τοιχίου, αποτελέσματα.
  • Ένα τρίτο θέμα είναι η αποκατάσταση της προκληθείσας, από το συνεργείο του Δήμου πριν 4 χρόνια, ζημιάς στη βρύση, στην κεντρική πλατεία.
  • Τέλος να σημειώσουμε ότι κατατέθηκε χθες στο Δήμο Πύλης έγγραφο αίτημα με το οποίο υποβλήθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση ή ανασύσταση ή αναβάθμιση μονοπατιών μας, που μπορούν, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπ. Περιβάλλοντος, να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση