ΣΥΛΛΟΓΟΣ

νέα-ανακοινώσεις- δραστηριότητες - Αρχείο "Γ"

Μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις του συνταξιούχου δάσκαλου Χρηστάκη Θανάση στο Δήμο (Πύλης), ο τελευταίος εδέησε τελικά να στήσει μνημείο, στη θέση «Κόκκινος», στο δρόμο Άρτας-Τρικάλων, ανάμεσα στα χωριά Αετός και Παχτούρι, για να θυμίζει την αποτρόπαια πράξη της εκτέλεσης 23 πατριωτών, με συνοπτικές διαδικασίες, από τους Γερμανούς ναζί, στις 31...

Το καθιερωμένο ... μεταπανηγυριώτικο "αντάμωμα" των χωριανών, στο χώρο αναψυχής, στο ξωκκλησι του Αϊ-Θόδωρου, θα γίνει φέτος στις 29 Ιουλίου, μέρα Σάββατο.

Λιτός και χωρίς να έχει τίποτε περισσότερο απ' ό,τι και όσα πρέπει, ο Επιτάφιος, το στολισμό του οποίου επιμελήθηκαν οι λιγοστές νεραϊδιώτισσες, "λίαν πρωϊ ελθούσαι", για το σκοπό αυτό, στο ναό του Αγίου Γεωργίου Νεράιδας.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου μας στο χωριό. Έτσι:Μετά τον καθαρισμό του Σχολείου, όπου η αίθουσα διδασκαλίας, μετετράπη σε ένα χώρο φιλόξενο, που αποτέλεσε τον περασμένο Αύγουστο, σε συνδυασμό και με το Μουσείο παραδοσιακών αντικειμένων που λειτουργεί εκεί, πόλο έλξης μεγάλης μερίδας χωριανών, καθώς και πολλών ξένων...

Αυξημένη δραστηριότητα επέδειξε το Διοικ. Συμβούλιο του Συλλόγου, τον Αύγουστο στο χωριό. Η δραστηριότητα αυτή ήταν διττή, καθόσον από τη μια οργάνωσε και πραγματοποίησε σειρά εκδηλώσεων και από την άλλη προέβη σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις, με στόχο την άρση μικροπροβλημάτων στο χωριό.