Επίκαιρες

.

Παλιές φωτογραφίες

Μια φωτογραφία έχει τη δύναμη να αποτυπώνει μια στιγμή. Μια στιγμή τόσο ζωντανή που βοηθά τη μνήμη να αναζητήσει και να φέρει στην επιφάνεια όχι μόνο τα χαρακτηριστικά του προσώπου ενός ατόμου (που ίσως και να μην υπάρχει πλέον στη ζωή), αλλά πολύ περισσότερα πράγματα, που συνέβησαν κατά την περίοδο που τραβήχτηκε η φωτογραφία.

Η φωτογραφία είναι ένα μέσο για να αισθάνεσαι, να αγγίζεις, να αγαπάς, όπως λέει και ο φωτογράφος Ααρών Σίσκιντ. Ό,τι καταγράφεται στο φιλμ είναι πλέον αποθανατισμένο για πάντα. Μια παλιά φωτογραφία, διαφυλάττει τη μνήμη για κοινωνικά γεγονότα (εκδηλώσεις από πανηγύρια, γάμους, ασχολίες κλπ), για πολύ χρόνο μετά από τη στιγμή που τα έχουμε ξεχάσει.

Όποιος-α, έχει παλιές (ασπρόμαυρες κυρίως) φωτογραφίες που απεικονίζουν είτε πρόσωπα-μορφές του χωριού μας είτε πρόσωπα συμμετέχοντα σε νεραϊδιώτικα κοινωνικά γεγονότα, ας μας τις στείλει είτε με ηλεκτρονικά μέσα (e-mail: xrisma50@gmail.com ή viber μέσω κινητού) είτε επικοινωνώντας τηλεφωνικά στο 697 4770 477

Νεράιδα

2022-01-16

Σαγηνευτικό ηλιοβασίλεμα, καθώς οι έσχατες ακτίνες του ήλιου, χαϊδεύουν τις χιονισμένες κορφές του όρους Χατζή (Αρέντα).

Έγινε σήμερα στο να΄ό του Αγίου Γεωργίου η Λειτουργία της εορτής των Θεοφανείων. Με τη λήξη της Λειτουργίας ο ιερέας Απόστολος Οικονόμου, ακολουθούμενος από τους λιγοστούς χωριανούς, μετέβη στο Γλαβά, όπου έκανε την τελετή αγιασμού των υδάτων, με τη ρίψη τρεις φορές του Σταυρού στα ορμητικά νερά του χειμάρρου. Οι δυνατές και καθαρές φωνές του ιερέα...