Αρχείο δημοσιευμάτων
Στη συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης "Πρώτα ο άνθρωπος", ο υποψήφιος και νυν δήμαρχος Κώστας Μαράβας, ανακοίνωσε 145 υποψήφιους συμβούλους (46 δημοτικούς και 99 τοπικούς), τους οποίους παρουσίασε έναν-έναν. Μεταξύ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων κι ο νεραϊδιώτης Γιώργος Οικονόμου, ο "Γραμματέας", όπως είναι γνωστός όχι μόνο στα χωριά της Δημοτικής Ενότητα Νεράιδας και άλλων γειτονικών χωριών, αλλά και σε ευρύ κύκλο μέσα στην πόλη των Τρικάλων. 

Οι τέσσερις συνδυασμοί 

Τέσσερις υποψήφιοι θα διεκδικήσουν το δημαρχιακό αξίωμα για το Δήμο Πύλης, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου

Ο και νυν δήμαρχος Κώστας ΜΑΡΑΒΑΣ, επικεφαλής του συνδυασμού "Πρώτα ο άνθρωπος"

Ο Βάιος Καλύβας επικεφαλής του συνδυασμού "Λαϊκή Συσπείρωση"

Ο Βαλάντης Τσιούτσιας, επικεφαλής του συνδυασμού "Πύλης Αξιών" και

 Ο Θοδωρής Χήρας, επικεφαλής του συνδυασμού "Πύλης Όραμα" 


Κυριάκος - Χρήστος: Χωρίς αντιπαλότητα

Για την εκπροσώπηση της Κοινότητας

Όπως είναι γνωστό, η Τοπική Κοινότητα Νεράιδας, σύμφωνα με το νόμο 3852/2010 ("Καλλικράτης"), υπάγεται στη Δημοτική Ενότητα Νεράιδας, του Δήμου Πύλης. Στη Δ.Ε. Νεράιδας, υπάγονται και οι Τοπικές Κοινότητες Αρματολικού, Παχτουρίου, Κορυφής.

Σύμφωνα με τον τελευταία ψηφισθέντα ν. 4555/2018, ("Κλεισθένης Ι", για την απλή αναλογική), η ανάδειξη του τοπικού εκπροσώπου (Προέδρου) σε χωριά - Κοινότητες, μέχρι 300 κατοίκων, αποσυνδέεται από τα δημοτικά ψηφοδέλτια και γίνεται με ξεχωριστή κάλπη. Οπότε στις κοινότητες με πληθυσμό έως 300 κατοίκους, εισάγεται το ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή του εκπροσώπου της τοπικής Κοινότητας (προκειμένου να αξιοποιούνται, στα κοινά μικρών χωριών, πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής).

Ο Χρήστος (Καρακώστας), πρώην εκπρόσωπος της Τ.Κ. Νεράιδας και ο Κυριάκος (Βλαχογιάννης), τωρινός εκπρόσωπος, χωρίς αντιπαλότητες και κραυγές, διεκδικούν στις επικείμενες εκλογές της 26ης Μαίου, την εκπροσώπηση της Τοπικής Κοινότητας Νεράιδας. Σε ένα μήνα από σήμερα θα είναι γνωστά τα αποτελέσματα. Ως τότε ας συνεχιστεί το ήπιο προεκλογικό κλίμα, μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Δημοτικές Εκλογές- Δήμος Παλλήνης

Ο συγχωριανός μας Λάμπρος Ζάχος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Παλλήνης (Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη), με το συνδυασμό "μια πόλη για όλους", του υποψήφιου Δημάρχου Θανάση Ζούτσου.   

Φωτό τέλη δεκαετίας '40, μάλλον έξω απ' το Βακούφκο: Διακρίνουμε (γνωρίζουμε) τους: Στάθη Οικονόμου (2ος), Γώγο-Θύμιο (4ος), Κώστα Νικ. Καρακώστα (6ος), Γιώργο Δημ. Μαντέλλο (7ος), Νάσιο Καραθάνο (8ος), Πάνο Νίκου (πίσω, 9ος), ο Παπακώστας προτού γίνει ιερέας (10ος). Πίσω και προς τα δεξιά της φωτό, είναι ο Κώστας Αθ. Μαντέλλος και (μάλλον, πίσω απ' το Γώγο-Θύμιο) ο Κώστας Βλαχογιάννης.
Φωτό τέλη δεκαετίας '40, μάλλον έξω απ' το Βακούφκο: Διακρίνουμε (γνωρίζουμε) τους: Στάθη Οικονόμου (2ος), Γώγο-Θύμιο (4ος), Κώστα Νικ. Καρακώστα (6ος), Γιώργο Δημ. Μαντέλλο (7ος), Νάσιο Καραθάνο (8ος), Πάνο Νίκου (πίσω, 9ος), ο Παπακώστας προτού γίνει ιερέας (10ος). Πίσω και προς τα δεξιά της φωτό, είναι ο Κώστας Αθ. Μαντέλλος και (μάλλον, πίσω απ' το Γώγο-Θύμιο) ο Κώστας Βλαχογιάννης.
Φωτογραφία εποχής: Ο συγχωριανός μας Δημήτρης Αθανασιάδης (Μήτσιο-Φωτάκης), καθισμένος στην καρέκλα και δίπλα του, ακουμπώντας το χέρι τους στους ώμους του (συμβολισμός στήριξης), οι αδελφές του, Ελένη Κόκκαλη (αριστερά) και Ιουλία Πλεύρη (δεξιά)
Φωτογραφία εποχής: Ο συγχωριανός μας Δημήτρης Αθανασιάδης (Μήτσιο-Φωτάκης), καθισμένος στην καρέκλα και δίπλα του, ακουμπώντας το χέρι τους στους ώμους του (συμβολισμός στήριξης), οι αδελφές του, Ελένη Κόκκαλη (αριστερά) και Ιουλία Πλεύρη (δεξιά)

Περισσότερα στη σελ. Κοινωνικά- Κατευόδιο στη σελ. Άρθρα-Αναφορές

Γεννήσεις

Οι χωριανοί μας Κώστας Δημ. Αλειφτήρας και Νάντια Νικ. Αθανασιάδη, απέκτησαν, μετά το γιο (το Δημητράκη) και την κόρη.
Νάντια, Κώστα να σας ζήσει το νεογέννητο και να 'χει καλή τύχη.

Βαφτίσεις

* Οι συγχωριανοί μας Στάθης Β. Πάφίλης και Πηνελόπη Λ. Καρακώστα, βάφτισαν την κόρη τους, την 1η Ιουνίου 2019 και την ονόμασαν ΘΕΟΔΟΣΙΑ.

* Ο συγχωριανός μας Δημήτρης (Σπήλιος) Αθανασιάδης και η σύζυγός του Ρούλα Μπακανίκα, βάφτισαν το γιο τους, στις 23 Ιουνίου και τον ονόμασαν ΑΠΟΣΤΟΛΟ.

* Ο συγχωριανός μας Δημήτρης Καρακώστας (γιος του πιλότου) και η σύζυγός του, βάφτισαν, το Σάββατο, 20 Ιουλίου, το γιο τους στην Αγία Κυριακή και τον ονόμασαν ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ

Θάνατοι

Έφυγε στις 28 Ιουλίου, για το μακρινό ταξίδι η Χριστίνα Αλειφτήρα (κόρη Ευσταθίου και Βάιας Παφίλη). Η κηδεία της έγινε στις 30 Ιουλίου από το Κοιμητήριο Καισαριανής.

------------

* Στη Νεράιδα άφησε την τελευταία του πνοή, στις 8 Ιουλίου 2019, ο χωριανός μας Λάμπρος Γ. Μπασιούκας. Κηδεύτηκε την επομένη στη Βλαχέρνα Άρτας.

========================

* Έφυγε απ' τη ζωή στα μέσα του Ιουλίου 2019, σε ηλικία 91 ετών, η χωριανή μας Σοφία Χονδρού (Νίκου). Η κηδεία της έγινε στην Αγριά Βόλου. 

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, ώρα 12 μ.

Η χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή του συλλόγου

Για τη Χριστίνα Αλειφτήρα (Παφίλη)

Αγαπημένη μας,

Έχασες τη μάχη για τη ζωή, γιατί ήταν σκληρή και αδυσώπητη και εν τέλει άνιση. Την έδωσες τη μάχη ως την τελευταία σου πνοή, χωρίς να λιποψυχήσεις, χωρίς καν να γογγύζεις στον αφόρητο πόνο.

Σ' αυτό το καλοσυνάτο φωτεινό, ως το τέλος, πρόσωπό σου, που το φώτιζε ακόμα περισσότερο ένα σχεδόν μόνιμο χαμόγελο, σ' αυτά τα λαμπερά γεμάτα ζωντάνια μάτια σου που μας ενέπνεαν και μας γέμιζαν αισιοδοξία για τη ζωή, δεν "έκανε το χατήρι" ο ανηλεής Χάροντας και έκλεισε πρόωρα τον κύκλο της ζωής σου.

Στο μακρινό, ανεπίστρεπτο ταξίδι σου, σε συνοδεύει η αγάπη των παιδιών σου, των εγγονών σου και των αδερφιών σου, όπως και η αγάπη και η εκτίμηση όλων εμάς των συγγενών σου (αλλά και των χωριανών και φίλων) και θα σε αποχαιρετήσουμε όπως σου αρμόζει κι όπως η ίδια θα επέλεγες (όπως το απόδειξες άλλωστε, τότε, στη μεγάλη απώλεια του συντρόφου σου Νίκου).

Σεμνά, ταπεινά και με ευπρέπεια!

Αγαπημένη μας Χριστίνα, καλό κατευόδιο, να το ξέρεις θα μας λείψεις πολύ!

γεννήσεις

* Ο Ηλίας Δ. Σταμούλης και η σύζυγός του Τζούλια, βάφτισαν το κοριτσάκι τους στις 20 Οκτωβρίου και το ονόμασαν ΟΥΡΑΝΙΑ.

γάμοι

* Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου παντρεύτηκε ο Ηλίας Δ. Σταμούλης (γιος της νεραϊδιώτισσας Γαρυφαλιάς Ζάχου) με την εκλεκτή του Τζούλια, στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα Πόρτο Ράφτη.

* Στις 27 Οκτωβρίου έγιναν οι γάμοι του συγχωριανού μας Δημήτρη Γ. Γώγου και της Αγγελίνας Κάρμη-Μακρή, στην εκκλησία της Αγ. Τριάδας Χολαργού


Οι χωριανοί μας Στάθης Βασ. Παφίλης και Πηνελόπη Ελ. Καρακώστα, απόκτησαν και την κόρη

Να τους ζήσει το νεογέννητο και να 'χει καλή τύχη

Στη Μύκονο στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας, έγινε, στις 22 Σεπτεμβρίου, ο γάμος του Βασίλη Παπαζήση και της νεραϊδιώτισσας Βάνας Παφίλη, κόρης του Δημήτρη και της Νατάσας. Ακολούθησε η δεξίωση των καλεσμένων, σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον, στο Ζενίτ, παραλία PARADISO, δίπλα στο club CAVO PARADISO.

Ο χωριανός μας Θανάσης Κυρ. Καρακώστας και η σύζυγός του Αλεξάνδρα, βάφτισαν το γιο τους και τον ονόμασαν Κυριάκο - Άγγελο

Να τους ζήσει το νεοφώτιστο

 • Πέθανε στην Αθήνα και κηδεύτηκε στα Ιωάννινα, η Ιωάννα Κόκκινου, σύζυγος του αείμνηστου χωριανού μας Δημοσθένη Κόκκινου
 • Πέθανε στις 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και κηδεύτηκε την επομένη η Ελένη (Νίτσα), σύζυγος του συγχωριανού μας Ιωάννη Φ. Καρακώστα
 • Πέθανε στην Αθήνα στο τέλος του Οκτώβρη και κηδεύτηκε στη Νεράιδα η Νίκη, σύζυγος του συγχωριανού μας Χρήστου Ν. Καραγκούνη
 • Πέθανε στη Αθήνα, στα μέσα του Δεκέμβρη η συγχωριανή μας Γεωργία (Γίτσα), χήρα Κων/νου Μπασιούκα (Κώτσιου-Μάρκου). Η κηδεία της έγινε στην Άρτα. 


Ενημέρωση                                           

Οι συμμετέχοντες στη διήμερη εκδρομή που διοργανώνει ο Σύλλογος Νεραϊδιωτών Τρικάλων στο Βόλο (25 & 26/1), να βρίσκονται το πρωί του Σαββάτου, στην πλατεία Καραϊσκάκη (στο Μεταξουργείο).    

Ώρα αναχώρησης : 07.30 ακριβώς!!!

Απ' το Διοικητικό Συμβούλιο  

Στις 12 το μεσημέρι

Όπως μας πληροφόρησε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νεράιδας, η δημοπρασία για την ανάδειξη του πλειοδότη που θα ενοικιάσει το κατάστημα του Βακούφκου, θα διενεργηθεί στις 6 Μαρτίου, στις 12   το μεσημέρι, στο δικηγορικό γραφείο του κ. Δήμου Θανασούλα (οδός Απόστολου Ιακωβάκη 15, στα Τρίκαλα).

Έτσι οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να συμπεριληφθούν στους υποψηφίους, θα πρέπει ως την ανωτέρω ημερομηνία να υποβάλουν τις κλειστές προσφορές τους, είτε αυτοπροσώπως στον προαναφερόμενο δικηγόρο, είτε να τις στείλουν ταχυδρομικώς στη ανωτέρω διεύθυνση. 

Σε περίπτωση που δεν θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι η διαδικασία της δημοπρασίας θα επαναληφθεί σε εύθετο χρόνο, σε ημερομηνία που θα ορίσει εκ νέου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. 

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην επικείμενη δημοπρασία, μπορούν να έλθουν σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ιερέα Απόστολο Οικονόμου (τηλεφ. 698 367 1225) ήμε το μέλος Βασίλειο Αθανασιάδη (τηλεφ. 697 335 9650), προκειμένου να πληροφορηθούν τα σχετικά με τη συμμετοχή τους στη δημοπρασία. 

Σ.Σ.: Κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας, έχουν ως τώρα εκδηλώσει ενδιαφέρον (προφορικά) τρία άτομα χωρίς, ακόμα να έχει υποβληθεί καμία επίσημη προσφορά 

Αγαπητοί χωριανοί και φίλοι του Συλλόγου,

Σας ευχόμαστε μια όμορφη και εποικοδομητική χρονιά

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι δηλώσεις για κρατήσεις θέσεων για τη διήμερη εκδρομή στο Βόλο, ισχύουν ως την Κυριακή 12 Ιανουαρίου.

Προκειμένου να δεσμευτούν οι θέσεις σας, καλό θα ήταν, προς επιβεβαίωση της συμμετοχής σας στην εκδρομή, να προχωρήσετε στην κατάθεση προκαταβολής (30 €/άτομο) στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου.

Αρ. λογαριασμού : GR44 0140 3510 3510 0210 1065 925 ALPHA BANK

(Θα σας παρακαλούσαμε το ονοματεπώνυμό σας να αναγράφεται στην κατάθεση).

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Νεραϊδιωτών

---------------------------------------------------

Σημ.: Με νεότερη ανακοίνωσή μας θα σας ενημερώσουμε τόπο και ώρα αναχώρησης

Δυο λόγια για την αναμόρφωση της ιστοσελίδας

Το Διοικ. Συμβούλιο αποφάσισε για την αναμόρφωση και αναδιάταξη της ιστοσελίδας του Συλλόγου, λαβαίνοντας υπόψη και το γεγονός ότι η αλλαγή αυτή δεν επέφερε καμιά οικονομική επιβάρυνση (το αντίθετο μάλιστα).

Με την αναμόρφωση αυτή, θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε όλα τα αρχεία, απ' την παλιά στη νέα ιστοσελίδα. Όμως κρίναμε πως δεν θα ήταν φρόνιμο να μειώσουμε αισθητά το χώρο της, με αναρτήσεις παρωχημένων δημοσιεύσεων, που σήμερα δεν έχουν κανένα πλέον ενδιαφέρον. Βέβαια ως αρχειακό υλικό έχουν την αξία τους και ως τέτοια τα αντιμετωπίσαμε. Έτσι καταλήξαμε να επαναναρτηθούν, έτσι για "μαγιά", στη νέα ιστοσελίδα του Συλλόγου, μερικά δημοσιεύματα διαχρονικού ίσως ενδιαφέροντος, όπως παλιές φωτογραφίες, στιγμιότυπα από παλαιότερες εκδηλώσεις, θέατρο, χορός, πανηγύρι, Πάσχα στο χωριό, πολιτιστικά δρώμενα κλπ.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η αναμόρφωση και η επαναδιάταξη της ιστοσελίδας του Συλλόγου, θα συνοδευτεί κι απ' τη διάθεση των ενασχολούμενων με την ηλεκτρονική πληροφόρηση χωριανών και φίλων του Συλλόγου, για ενεργή συμμετοχή (με άρθρα, απόψεις, υποδείξεις κλπ,), έτσι ώστε να μετατραπεί από μια αδρανή ιστοσελίδα, σε μια ζωντανή και καθημερινά, αν είναι δυνατό, ανανεούμενη, που θα προσελκύει επισκέπτες, όχι μόνο στον κύκλο των χωριανών, αλλά και στους κύκλους των φίλων του Συλλόγου και του χωριού μας.

Τέλος να πούμε πως υπάρχουν κάποια θέματα σε μερικές σελίδες ή υποσελίδες, τα οποία είναι ακόμα στο στάδιο της δημιουργίας και λίαν συντόμως θα ολοκληρωθούν και θα γίνουν επισκέψιμα (ιστορία συλλόγου, συνθέσεις Δ.Σ. Συλλόγου, ανάρτηση τευχών του περιοδικού του Συλλόγου ο "Γλαβάς της Νεράιδας", ανάρτηση και άλλων φωτογραφιών κλπ).

        το διοικητικό συμβούλιο                     

ο διαχειριστής της ιστοσελίδας


Το Διοικ. Συμβούλιο αποφάσισε για την αναμόρφωση και αναδιάταξη της ιστοσελίδας του Συλλόγου, λαβαίνοντας υπόψη και το γεγονός ότι η αλλαγή αυτή δεν επέφερε καμιά οικονομική επιβάρυνση (το αντίθετο μάλιστα).

Με την αναμόρφωση αυτή, θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε όλα τα αρχεία, απ' την παλιά στη νέα ιστοσελίδα. Όμως κρίναμε πως δεν θα ήταν φρόνιμο να μειώσουμε αισθητά το χώρο της, με αναρτήσεις παρωχημένων δημοσιεύσεων, που σήμερα δεν έχουν κανένα πλέον ενδιαφέρον. Βέβαια ως αρχειακό υλικό έχουν την αξία τους και ως τέτοια τα αντιμετωπίσαμε. Έτσι καταλήξαμε να επαναναρτηθούν, έτσι για "μαγιά", στη νέα ιστοσελίδα του Συλλόγου, μερικά δημοσιεύματα διαχρονικού ίσως ενδιαφέροντος, όπως παλιές φωτογραφίες, στιγμιότυπα από παλαιότερες εκδηλώσεις, θέατρο, χορός, πανηγύρι, Πάσχα στο χωριό, πολιτιστικά δρώμενα κλπ.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η αναμόρφωση και η επαναδιάταξη της ιστοσελίδας του Συλλόγου, θα συνοδευτεί κι απ' τη διάθεση των ενασχολούμενων με την ηλεκτρονική πληροφόρηση χωριανών και φίλων του Συλλόγου, για ενεργή συμμετοχή (με άρθρα, απόψεις, υποδείξεις κλπ,), έτσι ώστε να μετατραπεί από μια αδρανή ιστοσελίδα, σε μια ζωντανή και καθημερινά, αν είναι δυνατό, ανανεούμενη, που θα προσελκύει επισκέπτες, όχι μόνο στον κύκλο των χωριανών, αλλά και στους κύκλους των φίλων του Συλλόγου και του χωριού μας.

Τέλος να πούμε πως υπάρχουν κάποια θέματα σε μερικές σελίδες ή υποσελίδες, τα οποία είναι ακόμα στο στάδιο της δημιουργίας και λίαν συντόμως θα ολοκληρωθούν και θα γίνουν επισκέψιμα (ιστορία συλλόγου, συνθέσεις Δ.Σ. Συλλόγου, ανάρτηση τευχών του περιοδικού του Συλλόγου ο "Γλαβάς της Νεράιδας", ανάρτηση και άλλων φωτογραφιών κλπ).

        το διοικητικό συμβούλιο                     

ο διαχειριστής της ιστοσελίδας

Κακοκαιρία έπληξε χθες (πρωταπριλιά'2020) το χωριό. Βροχή, καταιγίδα, χαλάζι και παγωνιά. Η γνώριμη καταχνιά έχει ξεχυθεί στα έρημα σοκάκια και "έζωσε" την πλατεία και τον Αη-Γιώργη. Ερημιά που σε συνθλίβει. Και οι λιγοστοί κάτοικοι έτσι κι αλλιώς ... άφαντοι (είναι και ο κορωνοϊός βλέπετε). Νεράιδα, ο καημός μας!
Κακοκαιρία έπληξε χθες (πρωταπριλιά'2020) το χωριό. Βροχή, καταιγίδα, χαλάζι και παγωνιά. Η γνώριμη καταχνιά έχει ξεχυθεί στα έρημα σοκάκια και "έζωσε" την πλατεία και τον Αη-Γιώργη. Ερημιά που σε συνθλίβει. Και οι λιγοστοί κάτοικοι έτσι κι αλλιώς ... άφαντοι (είναι και ο κορωνοϊός βλέπετε). Νεράιδα, ο καημός μας!
Φωτό: Νάντια Θ. Μαντέλλου
Φωτό: Νάντια Θ. Μαντέλλου

Νεράιδα: Πανηγύρι, αρχές δεκαετίας '60: Γιωργία (;) , Στάθης Οικονόμου, Κώστας Κουτσοκώστας, Κώστας Γώγος (Καμπάνας), Βασίλης Χαρ. Μαντέλλος, (;) , Γιώργος Ζάχος, Γιώργος Χαρ. Μαντέλλος, Νίκος Φ. Καρακώστας, Χρήστος Αλειφτήρας, Νίκος Αλειφτήρας, Κώστας Ζαρονίκος                      

φωτό αρχείου

Απεβίωσε την Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, στον Πειραιά,  σε ηλικία 89 ετών, η Γεωργία ΞΥΔΙΑ, σύζυγος Κωνσταντίνου, κόρη του Κωνσταντίνου Μαγγίνα και  της νεραϊδιώτισσας Όλγας Βλαχογιάννη, στη μνήμη της οποίας, η κατασκευαστική εταιρία "Ξυδιά Ο.Ε." έκανε δωρεά στο Σύλλογο Νεραϊδιωτών, σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, που αποτελεί το κυριότερο εργαλείο για τις δραστηριότητες και την ιστορία του Συλλόγου.

                               Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της                                  από το Σύλλογο Νεραϊδιωτών Τρικάλων 

«Σήκω Μαργιόλα, από τη γη κι από το μαύρο χώμα...»        

Μαριόλα: Εμβληματικό, όμορφο, σπαρακτικό, ερωτικό μοιρολόι της  της Ηπείρου που έμελλε ν' αγαπηθεί και να υιοθετηθεί από όλον τον κόσμο και να γίνει τελικά η κορωνίδα του ηπειρώτικου μοιρολογιού... Η ιστορία της στηρίχτηκε στο άρθρο του γιαννιώτη συγγραφέα Παύλου Γκαλντέμη, ΜΑΡΓΙΟΛΑ: Η πολυτάραχη ζωή και το περίφημο τραγούδι της... 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα των Ιωαννίνων "Πρωϊνός Λόγος, το Μάρτη του 2012. 

<< ... Πριν από πολλά πολλά χρόνια, κάπου εκεί στα 1819, σ' ένα χωριό των Ιωαννίνων, τη Βελτσίστα (σημερινή Κληματιά) άρχισε τη ζωή του ένα όμορφο ζευγάρι. Η νύφη μόλις 19 χρονών και ο γαμπρός λίγο μεγαλύτερος και με καλή δουλειά. Η Μαρία (Μαργιόλα) και ο Βασίλης. Λίγους μήνες μετά χαίρονταν με την είδηση του ερχομού του πρώτου τους παιδιού. Μια μέρα η Μαρία, όμορφη κοπέλα, τράβηξε την προσοχή ενός Τούρκου χωροφύλακα. Την κυνήγησε και προσπάθησε να την βιάσει. Μερικοί συγχωριανοί της άκουσαν τις φωνές και έτρεξαν να την βοηθήσουν. Η Μαρία ταραγμένη γύρισε στο σπίτι της και διηγήθηκε το περιστατικό στον άντρα της.  Προσβλημένος αυτός ήθελε να σκοτώσει τον Τούρκο, αλλά μπήκαν στη μέση οι προύχοντες του χωριού και προσπάθησαν να τον εμποδίσουν από φόβο μήπως η δολοφονία του Τούρκου συμπαρασύρει με αντίποινα όλη την κοινότητα. Τον συμβούλευσαν να κάνει υπομονή και να περιμένει την κατάλληλη στιγμή.

Πέρασε ένας χρόνος. Η Μαρία γέννησε το γιό τους και η οικογένεια ήταν ευτυχισμένη. Ήταν Γενάρης του 1821 όταν έγιναν τα βαφτίσια και γλέντησαν με την ψυχή τους. Μετά το γλέντι οι προύχοντες συναντήθηκαν κρυφά και τον συμβούλευσαν να παραπλανήσει τον Τούρκο και αφού τον οδηγήσει έξω από τον σταθμό να τον σκοτώσει. Ο Βασίλης παρέσυρε τον Τούρκο κοντά στο αρχαίο κάστρο του χωριού, όπου και τον σκότωσε.

Όταν οι άλλοι Τούρκοι βρήκαν τον συνάδελφό τους νεκρό και γυμνό άρχισαν τις έρευνες αλλά κανείς δεν άνοιγε το στόμα του. Έτσι πέρασε ένας χρόνος χωρίς να ενοχλήσει κανείς τον Βασίλη μέχρι τη στιγμή που η Πύλη επικήρυξε τον δολοφόνο του Τούρκου γιατί ήταν η δολοφονία του μεγάλη προσβολή.

Τότε φόβος μεγάλος έπιασε τους προύχοντες όχι μόνο για τον Βασίλη αλλά και για τη δική τους συμμετοχή. Μόλις νύχτωσε τον κάλεσαν κρυφά και αφού τον ενημέρωσαν για την κατάσταση, τού ανακοίνωσαν την απόφασή τους να τον φυγαδεύσουν στη Ρουμανία με ψεύτικο όνομα.

Μια τέτοια αποστολή όμως δεν ήταν εύκολη εκείνα τα χρόνια και χρειάζονταν πολλά χρήματα. Μετά από μεγάλο προβληματισμό σκέφτηκαν να κάνουν έρανο για δήθεν επισκευές σε δυο εκκλησιές του χωριού. Πήραν την έγκριση του Μητροπολίτη, μάζεψαν τα χρήματα και αφού άφησαν ένα μικρό ποσό στις δυο εκκλησιές, το υπόλοιπο τον έδωσαν σε κάποιον άνθρωπο με το όνομα Ρόβα, αρχηγό καραβανιού, με τη συμφωνία να πάρει μαζί του τον Βασίλη.

Με βαριά καρδιά αποχαιρέτισε την οικογένειά του και ξεκίνησε για το μακρύ ταξίδι. Τα χρήματα όμως ήταν λίγα και ο Ρόβας τον εγκατέλειψε στην Κουμουτζίνα (σ.σ.: Κομοτηνή). Εκεί ο Βασίλης δούλεψε σκληρά και μόλις μάζεψε τα απαραίτητα χρήματα έφυγε για την Ρουμανία. Βρήκε δουλειά, την ίδια που έκανε στο χωριό του, σε μύλους και νεροτριβές. Χρόνο με το χρόνο γινόταν πιο πλούσιος και άνοιξε δικά του μαγαζιά.

Σαν πέρασαν δέκα χρόνια και έληξε η επικήρυξη, παρέμεινε για ασφάλεια άλλα δυό χρόνια και ύστερα από δώδεκα χρόνια πήρε την απόφαση να επιστρέψει στο χωριό του. Ήταν το 1833. Στο δρόμο της επιστροφής σταμάτησε στα Γιάννενα και μήνυσε στην γυναίκα του την είδηση της επιστροφής του. Πριν πάει όμως στο χωριό κάλεσε τη γυναίκα του, το γιό του και τη μάνα του να έρθουν να τον συναντήσουν στα Γιάννενα, να ψωνίσουν και να επιστρέψουν όλοι μαζί.

Το νέο της επιστροφής του ξεσήκωσε όλο το χωριό. Η ατμόσφαιρα έγινε γιορτινή. Η Μαρία ετοιμάστηκε για την συνάντηση και την άλλη μέρα το πρωί θα ξεκινούσαν για την πολυπόθητη συνάντηση. Είχε να δει τον άντρα της δώδεκα χρόνια. Το βράδυ όμως, την ώρα που κοιμόταν έσπασε μια μεγάλη γρεντά μαζί με ένα τμήμα της στέγης, έπεσε και πλάκωσε την δύστυχη Μαρία. Το πρωί οι συγγενείς της την μετέφεραν μισοπεθαμένη στο γιατρό και έστειλαν την είδηση στον άντρα της, στα Γιάννενα. Μόλις που πρόλαβε να την δει. Η Μαρία ήταν 33 χρονών. Συντριμμένος από τον πόνο κάλεσε τους οργανοπαίχτες του χωριού με πρώτο τον Λάλο Φάκο, προσωπικό βιολιστή και τραγουδιστή του Αλή Πασά. Παράγγειλε να φτιάξουν ένα τραγούδι για την Μαργιόλα του και να του αλαφρώσουν με αυτό την καρδιά από τον πόνο. Πρόσταξε να το τραγουδήσουν πάνω στο μνήμα.

- Σήκω, Μαργιόλα (ρούσα) από τη γη
κι από το μαύρο χώμα, Μαργιό- Μαργιόλα μου.
-Με τι ποδάρια (η μαύρη) να σ'κωθώ
και χέρια ν' ακουμπήσω, 
ψυχή, καρδούλα μου...

- Κάνε τα νύχια σου τσαπιά, 
τις απαλάμες φ'κυάρι, Μαργιό - Μαργιόλα μου. 
Ρίξε το χώμα από μεριά 
την πλάκα' πο την άλλη, 
ψυχή, καρδούλα μου. 

Σήκω να δεις τον Τσίτο*** σου
από' ρχεται απ' τα ξένα, 
Μαργιό- Μαργιόλα μου, 
σήκω να δεις τον άντρα σου, 
τρεις μούλες φορτωμένες.

- Δεν έχω μάτια (η μαύρη) να τον δω
και να τον συναντήσω, 
ψυχή, καρδούλα μου, 
δεν έχω μάτια να τον δω, 
στόμα να τον φιλήσω.

- Σήκω, Μαργιόλα (ρούσα) από τη γη
κι από το μαύρο χώμα, 
Μαργιό -Μαργιόλα μου, 
σήκω να δεις τον άντρα σου
και τα παλληκαράκια.

- Δεν έχω πόδια (η μαύρη) να σ' κωθώ,
χεράκια ν' ακουμπήσω 
ψυχή, καρδούλα μου. 
Πάρε Βασίλη, το παιδί 
και γύρνα κει στα ξένα, στα έρημα, 
τα ξάλειμμα, δεν τα' χω μαθημένα, ψυχή, καρδούλα μου.

Ο Βασίλης έμεινε ένα χρόνο στο χωριό και κάθε μέρα πήγαινε στον τάφο και μοιρολογούσε:

«Σήκω, Μαργιόλα, από τη γη κι
από το μαύρο χώμα...»

Η ζωή του δεν ήταν εύκολο να συνεχιστεί στον ίδιο τόπο. Πήρε το γιό του και ξενιτεύτηκε. Επέστρεψε μετά από χρόνια και πέθανε σε μεγάλη ηλικία.

«Κι είναι το κλαρίνο που αρχίζει πρώτο τον λυπητερό σκοπό, «από χαμηλά», σκούζει γλυκά, «ψηλώνει» σιγά - σιγά και κατόπι το «χαμηλώνει» μέχρι που « το σβήνει» σχεδόν, για να ξεκινήσει αμέσως ο τραγουδιστής «Ωρέ, σήκω Μαργιόλα, από τη γη...», για να μερακλώσουν οι ακροατές, να συμμετάσχουν στο δρώμενο, να θυμηθούν «τα πεθαμένα τους», να συγκινηθούν, να κλάψουν, να βιώσουν το πλούσιο σε συναισθήματα τραγούδι, το εμβληματικό αυτό ηπειρώτικο μοιρολόι.» >>.

( Παύλος Γκαλντέμης)

τρίκαλα: μια πόλη-πρότυπο στις όχθες του Ληθαίου

Δημοσιοποιήθηκε η επιτελική σύνοψη της ΣΒΑΑ του Δήμου Τρικκαίων

Η νέα όψη των Τρικάλων και ειδικά του κέντρου της πόλης και του Ληθαίου ποταμού, είναι ήδη επί τάπητος. Σε γνωσιακό επίπεδο, ο Δήμος Τρικκαίων προσφέρει στον κάθε πολίτη το «όπλο» της γνώσης. 

Έτσι, δημοσιοποιείται για όλους τους πολίτες και τους φορείς, η επιτελική σύνοψη της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Τρικκαίων με τίτλο «Τρίκαλα: Μια Ανοιχτή Πόλη- Πρότυπο στις όχθες του Ληθαίου». Η ΣΒΑΑ εκπονήθηκε σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους μέσα από διαδοχικές διαδικασίες διαβούλευσης της ομάδας εργασίας και των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου με τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης καθώς και με την ΕΥΔ του Ε.Π. Θεσσαλίας.

χρήστος αλειφτήρας

Έπαινος για το έργο του

Ξέραμε ότι ο Χρήστος Αλειφτήρας, χρημάτισε Πρόεδρος της Κοινότητας Νεράιδας, για 10 περίπου χρόνια. Ένας Πρόεδρος που, κατά κοινή ομολογία, πολιτεύτηκε με συνετό τρόπο, πάντα ενωτικός και χαμηλών τόνων, προσπάθησε και τα κατάφερε, να αντιμετωπίζει και να επιλύει τις όποιες διαφορές των δημοτών με γνώμονα το δίκαιο και το νόμιμο, προτάσσοντας την καλόπιστη συζήτηση που με το δικό του τρόπο «επέβαλε» μεταξύ των εμπλεκομένων.

Γι αυτό και οι Δημότες της Νεράιδας και της Λαφίνας (υπαγόταν τότε στην Κοινότητα Νεράιδας), τον αντάμειψαν και τον εξέλεξαν Πρόεδρο της Κοινότητας επί τρεις συνεχόμενες τετραετίες, ήτοι 1975-1979, 1979-1983, 1983-1987. Να σημειώσουμε πως την τελευταία δεν την ολοκλήρωσε, καθόσον υπέβαλε παραίτηση για λόγους υγείας (τη θέση του κατέλαβε, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο Βασίλης Δ. Γιαννέλος).

Όλα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Όμως υπάρχει και ένα γεγονός, για το οποίο ο Χρήστος Αλειφτήρας ποτέ δεν έκανε λόγο και το οποίο έγινε γνωστό τελευταία, όταν ο συγχωριανός μας Ν. Γιαννέλος, «έβγαλε» από την αφάνεια τον έπαινο που είχε λάβει το 2008 και είχε κάπου φυλαγμένο ο Χρήστος, από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών και νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν ήθελε ο ίδιος να δημοσιευτεί, αλλά εμείς κρίναμε ότι είναι ένα σημαντικό γεγονός που θα πρέπει να γίνει γνωστό στη δική μας, μικρή κοινωνία.

χρήστος αλειφτήρας

Έπαινος για το έργο του

Τιμητική διάκριση χωριανού μας

Στο δάσκαλο Θανάση Χρηστάκη 

Τιμητική διάκριση χωριανού μας

Στο δάσκαλο Θανάση Χρηστάκη 

Η ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδας, σε ειδική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στις 22 Μαϊου 2019, τίμησε το χωριανό μας δάσκαλο Θανάση Χρηστάκη, για την πολύ μεγάλη προσφορά του στην ιεροψαλτική τάξη. 

Η ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδας, σε ειδική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στις 22 Μαϊου 2019, τίμησε το χωριανό μας δάσκαλο Θανάση Χρηστάκη, για την πολύ μεγάλη προσφορά του στην ιεροψαλτική τάξη. 

Δημήτριος Αθ. Γιαννέλος (Μήτσιο-Ούζος)
Δημήτριος Αθ. Γιαννέλος (Μήτσιο-Ούζος)
Παναγιώτης Κ. Καρακώστας (Πάνο-Τσιώλης, Πανάκης)
Παναγιώτης Κ. Καρακώστας (Πάνο-Τσιώλης, Πανάκης)

Νεράιδα, Πανηγύρι (1965;): Ένας από τους  καλούς νεραϊδιώτες γλεντζέδες της εποχής, που "κράταγαν" τα όργανα ως το πρωί, με την παρέα τους, ήταν και ο Κώστας Μ. Μπασιούκας (Κώτσιο-Μάρκος). 
Πολλοί ήταν εκείνοι που ενώ ξεκινούσαν το πρωί να πάνε στις δουλειές τους, έτσι και ο δρόμος τους έφερνε  απ΄ το Βακούφκο ή  την πλατεία, "κατέληγαν", ήθελαν δεν ήθελαν στο χορό.
Απ' τα αριστερά: Χριστίνα Στ. Παφίλη, Πάνο-Καρακώστας, Ολυμπία Στ. Παφίλη (για αλλού ξεκίνησε, στο χορό βρέθηκε...), Κώτσιο-Μάρκος, Λία-Ζάχος, ..........

Φωτό Αρχείου "Γ"

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα παρακάτω παιδιά, που, κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έλκουν την καταγωγή τους από Νεράιδα, εισήχθησαν στις Ανώτατες (ή Ανώτερες) Σχολές. 

Εάν υπάρχουν κι άλλα παιδιά που πέτυχαν στις Σχολές, παρακαλούμε είτε τα ίδια, είτε τους γονείς τους, είτε άλλους που γνωρίζουν ανάλογες επιτυχίες, να μας πληροφορήσουν σχετικά, για να ενημερώσουμε στη συνέχεια τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του Συλλόγου:

Πανεπιστήμιο Αθηνών:

Φυτίλη Αναστασία-Βασιλική του Φώτη, κόρη της νεραϊδιώτισσας Μαρίας Ν. Καρακώστα. Η Σίλια πέρασε πρώτη στη Φαρμακευτική Αθηνών.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο:     

 Μαυρουκάκη Κωνσταντίνα, κόρη της νεραϊδιώτισσας Ρούλας         Γ. Καραγκούνη. Πολιτικών Μηχανικών Αθήνας

Πανεπιστήμιο Αιγαίου:                                                                     Ζάχου Ειρήνη του Φώτη και της Άννας: Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ιστορία, Μυτιλήνης

Πέθανε τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου,  στην Άρτα, όπου διέμενε, ο συγχωριανός μας Δημήτριος Θ. Λάμπρος (Μήτσιο-Θόδωρος), σε ηλικία 81 ετών. Η σορός του μεταφέρθηκε την επομένη 8 Σεπτεμβρίου στη γενέτειρά του Νεράιδα Τρικάλων, όπου και έγινε η ταφή.

Έχασε τη μάχη που έδινε εδώ και καιρό να κρατηθεί στη ζωή, ο συγχωριανός μας Γιώργος Γώγος του Δημητρίου. 

Χθες (18 Ιουλίου 2020), άφησε την τελευταία του πνοή, στις 5.30 το απόγευμα, στο νοσοκομείο ΓΝΑ, σε ηλικία 74 ετών.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει την Τρίτη, 21 Ιουλίου, από το παρεκκλήσι των Αγ. Κων/νου & Ελένης, του κοιμητηρίου Ζωγράφου, στις 11.30

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Νεραϊδιωτών συλλυπείται τους οικείους του.

   Ο συγχωριανός μας Αθανάσιος (Σάκης) Απ. Καρακώστας και η σύζυγός του Βασιλική Περράκη, απόκτησαν ΚΟΡΙΤΣΙ, στις 30 Μαΐου του 2020.

* Η Μαρίνα, κόρη του συγχωριανού μας Κώστα Καρακώστα (του Πάνου και της Μαρίνας) και ο σύζυγός της Δημήτρης Κιμωλιάτης απόκτησαν ΑΓΟΡΙ, στις 19 Φλεβάρη του 2020.

Να τους ζήσουν τα νεογέννητα!  

Οι συγχωριανοί μας Κώστας Δ. Αλειφτήρας και Νάντια Δ. Αθανασιάδη, βάφτισαν, στις 29/8, την κόρη τους και την ονόμασαν ΕΛΕΝΗ. Ανάδοχοι η συγχωριανή μας Κατερίνα Χ. Βλαχογιάννη και η κόρη της Βασιλική.

Υγεία και καλή τύχη για τη νεοφώτιστη ΕΛΕΝΗ.

Έφυγε απ' τη ζωή στις 28 Μαϊου, ο Νίκος Κατρατζής , σύζυγος της συγχωριανής μας Βετρίκης Κ. Καρακώστα. Κηδεύτηκε στη Σαλαμίνα την μεθεπομένη.

                                                  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Νεραϊδιωτών    συλλυπείται τους οικείους του!

Μας άφησε η Αλφαμήτισσα της Κρανούλας. 

Τη Δευτέρα, 4 Μαϊου, απεβίωσε στην Άρτα, η συγχωριανή μας Αθανασία Χρ. Νίκου (σύζυγος του Χρ. Κάρδαρου), σε ηλικία 90 ετών. Η σορός της μεταφέρθηκε στην αγαπημένη της Νεράιδα, όπου, και ενταφιάστηκε (την επομένη, 5 Μαϊου, στο νεκροταφείο Νεράιδας).

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

Ο Δίας και οι 12 Θεές της Νεράιδας (Κιάτο; αρχές δεκαετίας '70): Λάμπρος Γ. Μπασιούκας, Βασιλική Απ. Καρακώστα, Λόπη Αραπογιάννη, Αλεξάνδρα Γ. Ντίνου, Ευαγγελία Δ. Λάμπρου, Χρυσάνθη Π. Μαντέλλου, Βαιλική Λ. Καρακώστα. Καθιστές: Αποστολία Καρακώστα, Ελένη Ι. Βλαχογιάννη, Λόλα Αθ. Καρακώστα, Ελευθερία Γ. Μπασιούκα, Θεοδώρα Δ. Κόκκαλη και Βούλα Γ. Ντίνου.

Τη φωτό έστειλε η Μερόπη Καρακώστα

Νεραϊδιωτάκια, στα τέλη της δεκαετίας του ΄60: 

Από αριστερά, Όρθια: Μαγδαληνή Β. Αλειφτήρα, Ελένη Κ. Καρακώστα, Πόπη Καραγκούνη, Γεωργία Ελ. Αντωνίου, Χρυσάνθη Περ. Μαντέλλου, Αλεξάνδρα Γ Ντίνου, 

Από αριστερά, Καθιστά: Μάρκος Κ. Μπασιούκας, Κοσμάς Β. Αλειφτήρας, Ηλίας Καραθάνος, Μαρία Δημ. Ζάχου, Αποστολία Καρακώστα.

Τη φωτογραφία μας την έστειλε η Κατερίνα Μπασιούκα. Την ευχαριστούμε/

Έφυγε η Αναστασία Δημ. Γώγου - Η σορός της μεταφέρθηκε στη Νεράιδα, όπου και κηδεύτηκε στις 5 Γενάρη.

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, στις 3 του Γενάρη, πλήρης ημερών, δυο μέρες πριν "κλείσει" τα 85 της, η Αναστασία Δημ. Γώγου. Η Τασιά του Κώστα Γιαννέλου, η Τασιά του Δμήτρη Πάσχου, όπως την ήθελαν οι χωριανοί.

Πάντα και σε όλους πρόσχαρη η Τασιά, μόνο καλό λόγο είχε να πει για τον καθένα. Σα συναντούσε στο διάβα της συγγενή, χωριανό, γνωστό της, το πρόσωπό της ακόμα κι αν είχε προηγηθεί γεγονός που την είχε στενοχωρήσει, αμέσως έπαιρνε μια άλλη, λαμπερή όψη και τον χαιρετούσε με το χαμόγελο που το ακολουθούσαν πάντα καλοσυνάτα λόγια. Το να είσαι καλοσυνάτος για κάθε άνθρωπο, αποτελεί μία σκληρή μάχη. Την έδωσε αυτή τη μάχη η Τασιά και εν πολλοίς την κέρδισε, γι' αυτό και η νεραϊδιώτικη κοινωνία, αλλά και όποιος τη γνώρισε στα κατοπινά χρόνια, στα Τουρκοβούνια, όπου έζησε για πολλά χρόνια, θα θυμούνται τη γυναίκα με το γλυκό πρόσωπο και το ζεστό χαμόγελο.

Τασιά, η γενέτειρά σου σε περιμένει να σε δεχτεί στην αγκαλιά της, στη μόνιμη κατοικία σου. 

Καλοκαίρι ΄93, Ρεματάκι. Διακρίναμε, από αριστερά: Λεωνίδας Καρακώστας, Δημοσθένης Χήτας, Γιώργο-Ματσόλιας (Ντίνος), Αργύρω Ηλ. Μπασιούκα, Στάθης Οικονόμου, Κατερίνη τ΄ Πάσχου (Αικατερίνη Κ. Γώγου), Λία Φλούδας, , - Φώτω τ' Νάσιου Κόκκινου, Νάσιο Κόκκινος (Αθ. Μαντέλλος), Σία κουνιάδα Θ. Ντίνου, Λόπη Κόκκινου (Πηνελόπη Β. Καραγεώργου), Βάγγιω τ' Ματσόλια (Ευαγγελία Δ. Ντίνου), Γιώργαινα τ' Ματσόλια (Μαρία Γ. Ντίνου), Θυμία Ηλ. Λάμπρου και η Δμήτρω τ' Γιώργουλαμπροκωστα (Δημητρα Γ. Μπασιούκα)

Επιτυχίες συγχωριανών

Οι παρακάτω συγχωριανοί μας, πέτυχαν στις σχολές και τα τμήματα που γράφονται απέναντι στον καθένα:

 1) Μυρτώ Παν. Καραγιώργου:    
Νομική Σχολή Εθν. & Καποδ. Πανεπιστημίου Αθήνας - Τμήμα Νομικής

2) Γωγώ Π. Αλειφτήρα:
Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά  - Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων

3) Κων/νος Π. Αθανασιάδης:  
Σχολή Διοικητικών - Οικονομικών & Κοινωνικών  Επιστημών  Πανεπιστημίου Δυτικής  Αττικής  - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

4) Κων/νος Κ. Ζάχος:                 
Σχολή Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αιγαίου - Τμήμα  Στατιστικής και    Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών

Παιδιά συγχαρητήρια και καλές σπουδές! 

Τοποθεσία Παλιόστανη Νεράιδας: Ένας απ' τους μεγαλύτερους τσελιγγάδες της εποχής (μέσα δεκαετίας του '60), ήταν και ο Στάθης Παφίλης, που εικονίζεται εδώ, κατά την ώρα του αρμέγματος των προβάτων. Πιο πίσω, η κόρη του Ολυμπία, "κεντάει" τα γαλάρια και τα "υποχρεώνει" να περνούν ένα-ένα από το στενό πέρασμα, για το άρμεγμα.

Πέθανε χθες στον Ευαγγελισμό, μόλις στα 52 του, ο χωριανός μας Γιώργος Αλειφτήρας του Κων/νου (ο γιος του Κωστούλα)

Έφυγαν απ' τη ζωή, τις τελευταίες μέρες, τρία νεραϊδιώτικα πρόσωπα. 

Ο συγχωριανός μας Παναγιώτης Κόκκαλης του Χρήστου. Κηδεύτηκε στην Αγριά Βόλου, όπου διέμενε χρόνια. 

Η Βασιλική Γ. Πρέντζα, επίσης στην Αγριά Βόλου και

Η Κωσταντινιά Δ. Κόκκαλη, πλήρης ημερών (91 ετών), στα Τρίκαλα, όπου και κηδεύτηκε

Το Διοικ. Συμβούλιο του Συλλόγου Νεραϊδιωτών και η neraida.net συλλυπούνται τους οικείους τους:


Πλατεία Νεράιδας 1991: Στο πανηγύρι, στα κάγκελα:

Φαίνονται: Νάσιο Κόκκινος, Σπύρος Νεραϊδιώτης, Παπα-Κώστας (Μαντέλλος), Στάθη 'Κονόμος, Στάθη Παφίλης, Θύμιο Ντίνος, Ασπασία Δ. Μπασιούκα, Λόπη Καραγιώργου (Μαντέλλου), Μήτσιο Ι. Ζάχος,  Κώστας  ...  

(πίσω απ' το χορό φαίνεται και ο Κώτσιο Παλούκης).

Θέμα: Αναβολή Γενικής Συνέλευσης  


Αγαπητοί συγχωριανοί,
Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021, Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, αναβάλλεται, καθόσον εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού covid-19 (με βάση νεότερη διάταξη νόμου, παρατείνεται η θητεία των Δ.Σ. συλλόγων μέχρι 31/10/2021).

Εάν μετά την 31η Οκτωβρίου δε δοθεί άλλη παράταση και αρθούν τα έκτακτα μέτρα, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί, στα μέσα του Νοέμβρη. Σε κάθε περίπτωση, θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

23, Δεκέμβριος:

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που στόλισαν η Μαρία και ο Άρης, στην αυλή του "Βακούφκου", απλό, λιτό και απέριττο, αλλά παράλληλα και ελπιδοφόρο, "ατενίζει" προς ανοιχτούς ορίζοντες, κόντρα  σε μια εποχή που θέλει να τους περιορίσει και κυρίως να τους ποδηγετήσει.       


Ας ατενίσουμε λοιπόν προς ανοιχτούς ορίζοντες στο μυαλό, την καρδιά μας, την ψυχή μας. 

 Ευχόμαστε

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

"λίαν πρωί ελθούσαι"
"λίαν πρωί ελθούσαι"
... εστόλισαν τον Επιτάφιο οι νεραϊδιώτισσες με άνθη,
... εστόλισαν τον Επιτάφιο οι νεραϊδιώτισσες με άνθη,

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Φθινόπωρο μια μαγική
χρωμάτων πανδαισία
γλυκειά μελαγχολία
βαθειά μες στην ψυχή.


Φυλλοροεί η σκέψη μου
κι ο άνεμος την παίρνει
στα ίχνη Της τη σπέρνει

ΕΡΩΣ να γεννηθεί

Μια ανάσα απ' τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής
Έφυγε ο Κώστα-Γιαννούλας

Μια ανάσα απ' τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής, έφυγε από κοντά μας, ο Κων/νος Καρακώστας, ο Κώστα-Γιαννούλας, όπως τον αποκαλούσαν όλοι οι χωριανοί. 
Χθες το πρωί, 25 Αυγούστου, άφησε την τελευταία του πνοή, στον Πειραιά, σε ηλικία 98 ετών.
Διατέλεσε στο παρελθόν για πολλά-πολλά χρόνια Πρόεδρος της Κοινότητας Νεράιδας.
Η  σορός του π. Προέδρου θα μεταφερθεί στη γενέτειρά του Νεράιδα, όπως ο ίδιος επιθυμούσε, όπου το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, θα ενταφιαστεί στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής.

Το Διοικ. Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεραϊδιωτών και η στήλη της neraida.net, συλλυπούνται τους οικείους του.

Πέθανε η Βασιλική Γ. Μαντέλλου

Έφυγε χθες  απ' τη ζωή,  υπερπλήρης ημερών, η Βασιλική, χήρα Γεωργίου Δημ. Μαντέλλου (Γιωργάκαινα τ' Κόκκινου). Στη θεια-Βασίλω, που σημειωτέο συμπλήρωσε το 96 έτος της ηλικίας της, έλαχε ο πιο ειρηνικός και εξιδανικευμένος τρόπος περάσματος απ' τη ζωή, στο θάνατο. Έφυγε ήρεμα την ώρα που κοιμόταν, όπως ήρεμα έζησε σ΄ όλη της τη ζωή. 
Κηδεύτηκε σήμερα, στις 17 Σεπτεμβρίου, στο κοιμητήριο της αγαπημένης της γενέτειρας, της Νεράιδας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Νεραϊδιωτών και η στήλη της "neraida.net" συλλυπούνται τους οικείους της

 Απεβίωσε ο Γιώργος Δ. Βλαχογιάννης

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, χθες το απόγευμα, στη Νεράιδα, ο συγχωριανός μας Γιώργος Βλαχογιάννης του Δημητρίου., πλοίαρχος ε.α.

Η κηδεία του αγαπητού συγχωριανού μας, του "ναυάρχου" όπως αποκαλείτο από όλους τους χωριανούς, θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στις 1 μ.μ.., στο  κοιμητήριο Αγ. Παρασκευής  Νεράιδας Τρικάλων
Το ΔΣ του πολιτιστικου Συλλογου συλλυπειται τους οικειους του. 

Είναι αλήθεια πως η ευχή μας ¨Να τα εκατοστήσεις», που δίνουμε σε πρόσωπα που έχουν τα γενέθλιά τους, πραγματώνεται σε ελάχιστες περιπτώσεις. Μία απ' αυτές είναι και η περίπτωση της συγχωριανής μας Αργυρώς Δ. Αθανασιάδη (η Αργύρω τ' Μήτσιου Φωτάκη'), που σήμερα 14 Μάϊου 2020, «έκλεισε» έναν αιώνα ζωής. Δε ξέρουμε ποιος ήταν ο πρώτος(-η), που της είχε ευχηθεί "να τα εκατοστήσεις», στα πρώτα της γενέθλια 14 Μαΐου 1921 (!), αλλά σήμερα ξέρουμε πως η ευχή του «έπιασε». Κυρά-Αργυρώ, η ευχή που σ' «έφερε» ως εδώ, δεν ισχύει πια! Από σήμερα η ευχή, κατ' αρχή, θα είναι, να είσαι γερή και ... «Όσο πάει...»

                                          ... Έφυγε η Στέλλα  Παπαγιαννέλου     

Έφυγε η Στέλλα Παπαγιαννέλου

Απεβίωσε την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα, όπου διέμενε,  η συγχωριανή μας Στέλλα Παπαγιαννέλου, κόρη του Παντελή.

Η σορός της μεταφέρθηκε στη γενέτειρά της Νεράιδα και ενταφιάστηκε στο εκεί κοιμητήριο, στις 20 Νοεμβρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣυλλόγουΝεραϊδιωτών και η διαχείριση της ιστοσελίδας "neraida.net" συλλυπούνται τους οικείους της.

* Ο συγχωριανός μας Διονύσης Ζάχος (γιος του Λάμπρου Ζάχου και της Μαρίας Παναγιώτου) και η σύζυγός του Ιωάννα (Κακαβελάκη), απέκτησαν αγόρι.

* Ο Νίκος Δημ. Σταμούλης (γιος της νεραιδιώτισσας Γαρυφαλιάς Ζάχου) και η σύζυγός του Δήμητρα (Γιαννάκου), απέκτησαν αγόρι.

* Η συγχωριανή μας Δήμητρα Γιαννέλου (κόρη του Νίκου Γιαννέλου και της Σοφίας Ταρανά) και ο σύζυγός τηςΝίκος (Συνοδινός), απεκτησαν κορίτσι.

Να τους ζησουν τα νεογέννητα!
Να 'ναι γερά και καλότυχα!Στις 23 Ιουλίου, στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Αμφιθέας Άρτας, παντρεύτηκαν ο Δημήρης Ζήσης (γιος της νεραιδιώτισσας Γεωργίας Βλαχογιαννη) και η Αμαλία Νάκη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Νεραϊδιωτών εύχεται στους νεόνυμφους, υγεία και με γερούς απογόνους!


Παντρεύτηκαν στις 25 Ιουνίου, στην εκκλησία Βλαχερνών, η Κωσταντίνα Κεφοκέρη (κόρη της νεραϊδιώτισσας Λίτσας  Ι. Νίκου) και ο Γιώργος Γκαρτζονίκας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Νεραϊδιωτών εύχεται στους νεόνυμφους, υγεία και με γερούς απογόνους! 


Στην Κύθνο, παντρεύτηκε ο συγχωριανός μας Νίκος Δ. Σταμούλης (γιος της νεραϊδιώτισσας Γαρυφαλιάς Ζάχου), την εκλεκτή του  Δήμητρα (Γιαννάκου). Ένας καθαρά παραδοσιακός γάμος, που κατέληξε σε ένα μέχρι πρωίας γλέντι. Οι νεόνυμφοι παράλληλα β΄άφτισαν και το κοριτσάκι τους, που το ονόμασαν Γεωργία-Άννα (Γεωργιάνα).

Νίκο και Δήμητρα να ζήσετε ευτυχισμένοι και να χαίρεστε τη νεοφώτιστη Γεωργιάνα!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Νεραϊδιωτών και η διαχείριση της neraidanet.gr 


O συγχωριανός μας Πέτρος Οικονόμου (γιος του ιερέα της Νεράιδας και της πρεσβυτέρας Μαρίας) και η σύζυγός του Αδαμαντία, βάφτισαν στον Άγ. Δημήτριο Αδελαϊδας (Αυστραλία), και την ονόμασαν ΜΑΡΙΑ

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεραϊδιωτ΄ών εύχεται για τη νεοφώτιστη να' ναι γερή και να  τυχερή στη ζωή της

Αποστόλης Ζάχος 


Δεν άντεξε άλλο τα απανωτά "χτυπήματα" που του επιφύλασσε η μοίρα, ο συγχωριανός μας Αποστόλης Ζάχος. Στις 22 Ιουνίου το βράδυ, η καρδιά του έπαψε να χτυπάει και έτσι ο πολεμιστής αυτός της ζωής, άφησε την τελευταία του πνοή, στο σπίτι του, στη Βλαχέρνα  Άρτας, όπου και διέμενε.

Η σορός του Αποστόλη θα μεταφερθεί στη Νεράιδα, στη γενέτειρά του, που τόσο λάτρευε, όπου και θα ενταφιαστεί. 


Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήριά του στους οικείους του. Έφυγε στα 102 της η Αργυρώ Αθανασιάδη

Πέθανε, προχθές (29 Μαϊου 2022), υπεπλήρης ημερών, η νεραϊδιώτισσα Αργυρώ Δ. Αθανασιάδη (Αργύρω τ' Μήτσιου Φωτάκη). Πριν 15 μέρες (14 Μαϊου) είχε γιορτάσει τα εκατοστά δεύτερα γενέθλιά της.
Η σορός της μεταφέρθηκε στη γενέτειρά της, όπου και ενταφιάζεται σήμερα.
Συλλυπηρήρια στους οικείους της  

πέρασαν στις σχολές ...

Οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες που έλκουν την καταγωγή τους (είτε απ' τη μεριά του πατέρα είτε της μητέρας) από τη Νεράιδα, πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και εισήχθησαν στις διάφορες Σχολές και Τμήματα ως εξής:

Υποψήφιος                                                                                    Εισήχθη στη Σχολή-Τμήμα

 • ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ Αριάδνη:                                                         Δ. Ι.Ε.Κ Λογιστικής Αθήνα

 • ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Ιωάννης                              Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης
 • ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ Παναγιώτης:           Ναυτιλιακών Σπουδών- Πανεπιστήμιο Πειραιά
 • ΜΑΝΤΕΛΛΟΥ Ελισσάβετ: :              Πολιτικών Μηχανικών - Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης
 • ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Ν. Ανδρέας:             Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • ΤΑΣΚΟΣ Άγγ. Χρύσανθος: Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών - Μηχανικών Γεωπληροφορικής (ΕΜΠ)
 • Φωτεινή Βλαχογιάννη :          Τμήμα Νοσηλευτικής
 • Βασιλική Κοτσιφάκη :                   Τμήμα Φυσικοθεραπείας


Το Διοικ Συμβούλιο του Συλλόγου και η «neraida.net", εκφράζουν τα ολόθερμα συγχαρητήριά τους για την επιτυχία τους και εύχονται με το καλό να πάρουν το πτυχίο τους και καλή σταδιοδρομία.


===================================================

Σημείωση: 

1. Κόρη του Γιώργου Νικ. Αθανασιάδη

2. Γιος του συγχωριανού μας ΦωτηΝικ. Καρακώστα

3. . Εγγονός της νεραϊδιώτισσας Χρυσάνθης Δ. Ντίνου
4. Κόρη του Παναγιώτη (Άκη) Κ. Μαντέλλου
5.  Γιος της νεραϊδιώτισσας Βάσως Αθ. Χρηστάκη
6.  Γιος της νεραϊδιώτισσας Ουρανίας Λ. Ζάχου

7. Κόρη του Κυριάκου Βλαχογιάννη
8.  
 Κόρη της νεραϊδιώτισσας Κατερίνας Χ. Βλαχογιάννη

Θάνατοι: 

Πέθανε στις 14 Ιανουαρίου στο Νεοχώρι Άρτας, όπου και κηδεύτηκε χθες, η Σταθούλα, σύζυγος του συγχωριανού μας Δημήτρη (Τάκη) Ι. Κόκκαλη.
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεραϊδιωτών συλλυπείται τους οικείους της.

Θάνατοι:

Άλλα δύο μέλη της, τη Σωτηρία και το Γιώργο, πενθεί η νεραϊδιώτικη κοινωνία τις τελευταίες μέρες. 

Η Σωτηρία, σύζυγος του συγχωριανού μας Νίκου Κων. Καρακώστα, έχασε την άνιση μάχη για τη ζωή, που έδινε τον τελευταίο καιρό και έφυγε στις 16 Ιανουαρίου. Η σορός της Σωτηρίας μεταφέρθηκε στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, όπου, προχθές, 18 Ιανουαρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο, έγινε η σεμνή τελετή  της αποτέφρωσης, κατά επιθυμία της ίδιας της εκλιπούσης και του συζύγου της.

Ο Γιώργος Θεοδ. Βλαχογιάννης μετά από μια άνιση μάχη που έδωσε κι αυτός για τη ζωή, τα τελευταία χρόνια, απεβίωσε στις 18 Ιανουαρίου, στο Αϊδίνι Μαγνησίας, όπου και κηδεύτηκε. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Νεραϊδιωτών και η neraida.net, συλλυπούνται τους οικείους τους.


Έφυγε η Χαρίκλεια ...

Νύχτωσε και για τη νεραϊδιώτισσα Χαρίκλεια Καρακώστα-Αλειφτήρα. Έφυγε την Τρίτη, 7 Φλεβάρη 2023, μετά από μια μακροχρόνια μάχη για τη ζωή, που την έδωσε με γενναιότητα και με αξιοπρέπεια, κρατώντας ως το τέλος το φωτεινό της χαμόγελο.

Η κηδεία της Χαρίκλειας έγινε στις  10 Φλεβάρη,   στο Γ΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, τ' αδέλφια της και τους λοιπούς οικείους της.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Νεραϊδιωτών και η neraida.net

... Έφυγε η Βασιλική Καρακώστα

Θάνατοι:

Απεβίωσε στις 11 Μαρτίου, στην Αθήνα, η συγχωριανή μας Βασιλική  Καρακώστα,  χήρα Σπύρου Γ. Καρακώστα, σε ηλικία 86 ετών. 

Η σορός της Βασιλικής μεταφέρεται σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου στη γενέτειρά της Νεράιδα Τρικάλων, όπου και θα γίνει  η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή στο εκεί κοιμητήριο.

Από το Διοικ. Συμβούλιο του Συλλόγου Νεραϊδιωτών Τρικάλων και τη neraida.net θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της, τα εγγόνια, τ΄ αδέρφια της και στους λοιπούς οικείους της. Να ζουν και να  τιμούν τη μνήμη της!

Βαφτίσεις:   Και το όνομα αυτής ...  Νεκταρία!


Η συγχωριανή μας Δήμητρα Ν. Γιαννέλου και ο σύζυγός της Νίκος Συνοδινός, βάφτισαν την κόρη τους, την Κυριακή, 30 Απριλίου και την ονόμασαν ΝΕΚΤΑΡΙΑ.
Να τους ζήσει το νεοφώτιστο. Να ΄ναι καλότυχη, γερή και χαρούμενη στη ζωή της, με ανθρώπους πάντα, δίπλα της, που να την αγαπάνε. 

Θάνατοι

Πέθανε στις 23 Ιουνίου η συγχωριανή μας Μαρία, χήρα Ανδρέα Τζαλοκώστα, σε ηλικία 89 ετών. Η σορός της μεταφέρθηκε στη Νεράιδα, όπου την μεθεπομένη, 25 Ιουνίου, κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Αγ. Παρασκευής.

==================================

Πέθανε στις 3 Ιουλίου στην Άρτα (Άγιος Δημήτριος) όπου ζούσε μόνιμα η χωριανή μας Χάιδω, χήρα Ευθυμίου Καρακώστα (Θύμιο-Γώγος), σε ηλικία 96 ετών και κηδεύτηκε την επομένη στο κοιμητήριο του Πέτα.

===================================

Πέθανε χθες (5 Ιουλίου) η από τη Νεράιδα έλκουσα την καταγωγή, Παναγιώτα Γιαννέλου, γνωστή στο πανελλήνιο, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Γιώτα Γιάννα, σε ηλικία 95 ετών.

=============

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεράιδας Τρικάλων και η neraida.net, εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά τους στους οικείους τους. 


 


Σε ηλικία 99 ετών, έφυγε χθες (13/9/2023), ο ιερέας-μύθος Θωμάς Πλακιάς.

Ο παπα-Θωμάς γεννήθηκε το 1924 στα Θεδώριανα Άρτας, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Οι γυμνασιακές του σπουδές που άρχισαν το 1939 διακόπηκαν ...                                      περισσότερα  

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ξεκαθαρίζει:

Με αφορμή φήμες που κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι στο χωριό, που φέρουν το Σύλλογο να έχει αναμειχθεί στην απαγόρευση της χρήσης του χώρου του Σχολείου για την πραγματοποίηση πάρτι νεολαίας, το Δ.Σ. του Συλλόγου δηλώνει ότι ουδεμία ανάμειξη είχε επί του συγκεκριμένου θέματος, καθόσον δεν έχει καμιά τέτοια αρμοδιότητα.

Οι αρμοδιότητες για τα σχολικά κτίρια, μεταξύ των οποίων κι αυτή της διάθεσης του χώρου των σχολικών μονάδων, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, έχουν ανατεθεί στους Δήμους.

Αν λοιπόν κάποιος φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να κάνει χρήση του χώρου, θα πρέπει να ζητήσει και να πάρει την απαραίτητη άδεια από τη Δημοτική Αρχή, που θα έλθει σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Νεράιδας.

Πέραν αυτών λοιπόν οτιδήποτε άλλο συζητήθηκε επί του θέματος, απηχεί προσωπικές και μόνον απόψεις και ως τέτοιες δε δεσμεύουν τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νεραϊδιωτών

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Ματαιώνεται τελικά η διήμερη εκδρομή που είχε προγραμματίσει ο Σύλλογος για τα Καλάβρυτα στις 16  και 17 Δεκεμβρίου,  λόγω μη συμπλήρωσης του απαραίτητου για την πραγματοποίησή της  αριθμού συμμετοχών.


Την Κυριακή, 21-4-2024 και ώρα 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου (Σουλιωτών & Πανταζή, Ν. Κόσμος), θα γίνει η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση με θέματα:

Διοικητικός - Οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου                                        Ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.

Η προβλεπόμενη από το Καταστατικό κατάργηση της ετήσιας συνδρομής και εγγραφής στο Σύλλογο, που επιφέρει και τη διαγραφή του όρου «ταμειακά εντάξει μέλη», δίνει το δικαίωμα, κατ' αρχάς, σε όλους και όλες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και κατάγονται από τη Νεράιδα Τρικάλων (καθώς και στους συζύγους τους και τους κατιόντες τους) να είναι μέλη του Συλλόγου και να ψηφίζουν για την ανάδειξη των οργάνων του Συλλόγου.

Όσα μέλη επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή, να το δηλώσουν είτε ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Συλλόγου (neraida.net), στην κατηγορία Επικοινωνία είτε στέλνοντας μήνυμα στον Πρόεδρο του Συλλόγου (Β. Αθανασιάδης, τηλ.: 697 335 9650). Οι δηλώσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι δύο μέρες πριν τις εκλογές, δηλ. ως το βράδυ της Παρασκευής, 19/4/2024.

Επί πλέον κάνουμε γνωστό, ότι μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σε μέρη όπου διαμένει ικανός αριθμός νεραϊδιωτών (δηλ. σε Νεράιδα, Άρτα, Τρίκαλα και Βόλο), ορίστηκαν 4 εκπρόσωποι*, που θα λειτουργούν στα πλαίσια του Συλλόγου και θα διευκολύνουν την αμφίδρομη επικοινωνία του Διοικητικού Συμβουλίου με τα μέλη των περιοχών αυτών. Ο κάθε εκπρόσωπος θα είναι υπεύθυνος και για τη διαδικασία διεξαγωγής της ψηφοφορίας στην περιοχή αρμοδιότητάς του.

Νεραϊδιώτες-σσες,

Σας καλούμε να παραβρεθείτε, όσο το δυνατό περισσότεροι στη Συνέλευση και στη συνέχεια στις αρχαιρεσίες να ψηφίσετε για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Μια μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, θα προσδώσει αυξημένο κύρος στο Διοικητικό Συμβούλιο και θα το ωθήσει σε πιο δυναμική δράση για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου.-

------------------------------------------------------------------------

* Νεράιδα: Γιώργος Αθ. Καρακώστας Άρτα: Σπύρος Νεραϊδιώτης Τρίκαλα: Γιώργος Οικονόμου   Βόλος: Δημήτρης Ι. Ζάχος


                                        Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                          ο Γεν. Γραμματέας

Βασίλης Αθανασιάδης                                       Θωμάς Μαντέλλος

ανακοίνωση