Ανοιχτή Επιστολή στο Δήμαρχο Πύλης

2020-01-09


Πολύ συχνά διαβάζουμε στα μέσα ενημέρωσης αναφορές τους στο Δήμο Πύλης, όπου επισημαίνεται η έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσει σε πολλούς τομείς. Διερευνώντας τις αναφορές αυτές, διαπιστώνουμε πως έτσι έχουν εν πολλοίς τα πράγματα, τουλάχιστο για τις δημοτικές ενότητες που βρίσκονται κοντά στην Πύλη ή πιο κοντά ... στον τουρισμό. Γιατί αν μιλήσουμε για τις ορεινές και απομακρυσμένες Κοινότητες, τα πράγματα αλλάζουν άρδην.

Συγχαίρουμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για το έργο που παράγουν στο Δήμο, παράλληλα όμως θα μας επιτρέψουν να καταχωρήσουμε και την ένστασή μας, καθόσον έχουμε την αίσθηση ότι τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Νεράιδας, αντιμετωπίζονται ως οι φτωχοί συγγενείς του Δήμου και ως εκεί δε φτάνει όχι το πόδι αλλά ούτε καν τα ώτα των τοπικών μας αρχόντων. Βέβαια είναι πιο εύκολα επισκέψιμες οι κοντινές και εύκολα προσβάσιμες περιοχές από τις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες. Στο Δήμο Πύλης όμως υπάγονται και αυτές οι περιοχές κύριε Δήμαρχε και θα πρέπει να ρίχνετε κι εκεί καμιά ματιά, όπου υπάρχουν πιο πολλά προβλήματα

Και για να μη φανεί ότι λέμε γενικότητες ας ρίξουμε μια ματιά στα ... πεπραγμένα, στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Πύλης. Και για να μην πάμε μακριά ας δούμε τα στοιχεία κατά τις συνεδριάσεις του τελευταίου τριμήνου (αν και η εικόνα δεν αλλάζει ριζικά ούτε στις προηγούμενες και σε βάθος τετραετίας, συνεδριάσεις), όπου σε 100 περίπου θέματα που συζητήθηκαν και ελήφθησαν αντίστοιχες αποφάσεις, δεν υπάρχει ούτε ένα (αρ. 1), που να αφορά μία απ' τις Κοινότητες τη Δ.Ε. Νεράιδας.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι φταίει ο Πρόεδρος της κάθε Κοινότητας που δεν προώθησε στο Δήμο, τα προς λύση προβλήματα που απασχολούν την Κοινότητά του. Να δεχθούμε ότι το «έπραξε» κάτι τέτοιο ένας Πρόεδρος; Ναι. Αλλά να δεχθούμε ότι το «έπραξαν» όλοι δεν στέκει.

Ο κινητικότατος κ. Μαράβας ας στείλει τους συνεργάτες του και προς την πιο ορεινή μεριά του Δήμου. Υπάρχουν προβλήματα.

Εμείς π.χ καταγράψαμε τα προβλήματα (διαβάστε ΕΔΩ) της Κοινότητας Νεράιδας και τα δώσαμε στον Πρόεδρο να τα προωθήσει στο Δήμο. 

Κύριε Δήμαρχε αν βρεθεί χρόνος και για τη Νεράιδα, αφιερώστε τον! Ή οι κατά τόπο και καθ΄ ύλη αρμόδιοι συνεργάτες σας!