Από τη δραστηριότητα του Συλλόγου

2022-08-18
Συντήρηση κουπαστής στο καλντερίμι
Συντήρηση κουπαστής στο καλντερίμι

Αυξημένη δραστηριότητα επέδειξε το Διοικ. Συμβούλιο του Συλλόγου, τον Αύγουστο στο χωριό. Η δραστηριότητα αυτή ήταν διττή, καθόσον από τη μια οργάνωσε και πραγματοποίησε σειρά εκδηλώσεων και από την άλλη προέβη σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις, με στόχο την άρση μικροπροβλημάτων στο χωριό.

Πέραν εκείνων των εκδηλώσεων που ήδη έχουν αναφερθεί σε άλλη σελίδα (αντάμωμα στον Αη-Θοδωρο, η επίσκεψη-ξενάγηση 30 και πλέον νέων στο Μουσείο Παραδοσιακών Αντικειμένων και η ζωγραφική για παιδιά), σημειώνουμε και τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Κατασκευή πόρτας στο γήπεδο ποδοσφαίρου στα Βακούφκα, σταθεροποίηση και βάψιμο κουπαστής κατά μήκος του καλντεριμιού από Ρεματάκι ως τα μαγαζιά, κατασκευή πόρτας στο μνημείο, καθαρισμός και ανάδειξη του μνημείου του συντ/ρχη Κων/νου Παπαμαντέλλου, στο Ρεματάκι στο γεφυράκι του Γλαβά. 

Συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού, όπου οι χωριανοί (αρκετοί αυτοί που παραβρέθηκαν) ενημερώθηκαν υπεύθυνα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, σχετικά με τη διαχείριση των διαμερισμάτων στην Αθήνα. Η ενημέρωση αυτή ήταν επιβεβλημένη για να παύσει η παραφιλολογία που αναπτύσσεται με τη δημιουργία σεναρίων που προκαλούν σύγχυση και δεν έχουν σχέση με την πραγματική κατάσταση. Η ενημέρωση συνεχίστηκε από το Γραμματέα, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς στα πεπραγμένα του Δ.Σ., που ήταν τόσα πολλά σε διάστημα τριών και μόνο μηνών από τότε που ανέλαβε.

Η κριτική Επιτροπή
Η κριτική Επιτροπή
Διαγωνισμός φαγητών
Διαγωνισμός φαγητών

Μια άλλη εκδήλωση που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου ήταν η διοργάνωση διαγωνισμού φαγητών, όπου οι νεραϊδιώτισσες νοικοκυρές, αλλά και οι νύφες νεραϊδιωτών, έβαλαν το μεράκι και τη μαεστρία τους στη μαγειρική με αποτέλεσμα να ¨"αναγκάσουν» τους 3 κριτές να προκρίνουν για βράβευση πολύ μεγαλύτερο αριθμό των τριών προγραμματισμένων και να χρειαστεί να επιστρατευθεί η κληρωτίδα προκειμένου να αναδειχτούν οι τρεις νικήτριες, που έλαβαν τελικά και τα αντίστοιχα βραβεία-δώρα που «αθλοθέτησε» ο Σύλλογος.  

Η ομάδα της Νεράιδας
Η ομάδα της Νεράιδας

Τέλος με πρωτοβουλία του Συλλόγου, η ομάδα ποδοσφαίρου της Νεράιδας συμμετείχε στο ποδοσφαιρικό τουρνουά που έγινε με τη συμμετοχή των ομάδων πέντε γειτονικών χωριών (Αρματολικό, Κορυφή, Μεσοχώρα, Νεράιδα και Παχτούρι). Η ομάδα μας με δύο νίκες και 2 ήττες, δεν τα κατάφερε αυτή τη φορά να διακριθεί και αποκλείστηκε από τον τελικό. Ο τελικός, που διεξήχθη στο γήπεδο Νεράιδας, βρήκε νικητή και κυπελούχο το Αρματολικό που επικράτησε της Μεσοχώρας με σκορ 3-0.

Τέλος μια πολύ σημαντική ενέργεια του Δ.Σ, είναι η απόφασή του να ζητήσει από την Περιφέρεια Τρικάλων μια επιχορήγηση, προκειμένου να γίνουν εργασίες αναπαλαίωσης και επαναλειτουργίας του νερόμυλου στο Ρεματάκι. Προς τούτο επιδόθηκε από μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου,στον ίδιο τον Αντιπεριφερειάρχη (κ. Μιχαλάκη), υπόμνημα με στοιχεία και πληροφορίες λειτουργίας του νερόμυλου στο παρελθόν,  

Πληροφορίες θέλουν την έγκριση ικανού για την υλοποίηση του έργου ποσού και τη σύντομη εκταμίευσή του.