Παράταση για τα αδήλωτα τ.μ. ακινήτων

2020-06-26

Ως τις 31 Αυγούστου η διορθωτική δήλωση

Η προθεσμία για την υποβολή διορθωτικής δήλωσης για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων, παρατάθηκε ως τις 31 Αυγούστου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι πριν περίπου τρεις μήνες άρχισε να λειτουργεί η πλατφόρμα στους Δήμους, μέσω της οποίας, ο κάθε πολίτης, μπορεί να κάνει διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων βάσει των οποίων χρεώνονται δημοτικά τέλη (με το λογαριασμό της ΔΕΗ) και να αποφύγει τη χρέωση με αναδρομικά τέλη και επιβολή προστίμων, που έφταναν σε βάθος μέχρι και πενταετίας (στην περίπτωση που στο Ε9 ο αριθμός των τ.μ. ήταν μεγαλύτερος από τον αριθμό των τ.μ., που ήταν δηλωμένος στον οικείο Δήμο)

Η διαδικασία είναι η γνωστή. Μέσω της εφαρμογής https://tetragonika.govapp.gr, ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης εισέρχεται με τους κωδικούς Τaxis στην πλατφόρμα του οικείου Δήμου (εν προκειμένω στο Δήμο Πύλης) και δηλώνει τα πραγματικά στοιχεία των ακινήτων.

Για την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης για διόρθωση, ΔΕΝ απαιτείται η υποβολή κάποιου δικαιολογητικού από τον πολίτη. Αρκεί μόνο η ταυτοποίηση με τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται για την είσοδο στο Taxis. Εννοείται πως αν δεν υπάρχει καμία απόκλιση, ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών, δεν υποβάλει καμία δήλωση.