Εγκαταστάθηκε μειωτήρας πίεσης νερού

2021-08-26

Επιλύθηκε (;) το πρόβλημα με τη λειψυδρία

Γράφαμε σε άρθρο του περασμένου μήνα, για το σοβαρό πρόβλημα με τη λειψυδρία σε ορισμένες γειτονιές στο χωριό. Σημειώναμε πως το πρόβλημα αυτό δεν αποτελεί "κατόρθωμα" του τωρινού Προέδρου. Εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, πολλά σπίτια λένε το νερό νεράκι και κανένας δε μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα, επί δυο τουλάχιστο δεκαετίες ως τα τώρα.

Εφέτος το πρόβλημα ξαναπαρουσιάστηκε και μάλιστα πιο έντονο, αφού παρατηρήθηκε και σε άλλες γειτονιές μείωση της πίεσης με αποτέλεσμα λιγότερο νερό στις βρύσες. Κάποιοι αναρωτήθηκαν αν η δεξαμενή χλωριώνεται, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν σενάρια και για ακαταλληλότητα του νερού που διακινείται μέσω του δικτύου ύδρευσης.

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων είχαν ως αποτέλεσμα την επίσκεψη, μετά και από παρέμβαση του Προέδρου της Κοινότητας, κλιμακίου της ΔΕΥΑ Πύλης, το οποίο, μετέβη στο χώρο της υδρομάστευσης και της δεξαμενής. Μετά από το σχετικό έλεγχο, όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας, οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑ Πύλης, κινούμενοι στην κοινή διαπίστωση ότι το πρόβλημα το δημιουργεί η αλόγιστη χρήση των «μπεκ» ποτίσματος, προσανατολίστηκαν στο να προσθέσουν και τρίτο σωλήνα μεταφοράς νερού στη δεξαμενή ή ακόμα και να τοποθετηθούν μετρητές σε κάθε παροχή.

Μετά όμως από επανεξέταση του θέματος και επειδή κρίθηκαν και οι δύο προαναφερόμενοι τρόποι ατελέσφοροι, πρόκριναν τελικά την εγκατάσταση μειωτήρα πίεσης νερού. Ο μειωτήρας αυτός που εγκαταστάθηκε ήδη, στο σημείο της στροφής προς τα Βακούφκα, θα διατηρήσει την πίεση του συστήματος σταθερή, θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση νερού, αποτρέποντας την υπερβολική ροή και, όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑ Πύλης, φαίνεται να λύνει οριστικά το πρόβλημα.

Πράγματι με την τοποθέτηση του μειωτήρα, όλες οι παροχές είχαν κανονική ροή, ένδειξη ότι το πρόβλημα δείχνει να λύνεται. Απομένει να το δούμε αυτό και στην πράξη τον ερχόμενο Ιούλιο και Αύγουστο, καθόσον υπάρχει μια επιφύλαξη κατά πόσο η κανονική ροή στις παροχές οφείλεται στην τοποθέτηση του μειωτήρα, ή στο γεγονός ότι πολλές απ' αυτές έκλεισαν λόγω της αναχώρησης μεγάλου αριθμού καταναλωτών που συνέπεσε ή και προηγήθηκε της έναρξης λειτουργίας του μειωτήρα.

Ίδωμεν το ερχόμενο καλοκαίρι! Ως τότε να είμαστε και να περνάμε καλά!