Κλειστό το Βακούφκο καφενείο στη Νεράιδα

2020-11-05

Απ' αφορμή τα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του covid-19

Έκλεισε από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου το Καφενείο στη Νεράιδα, απ' αφορμή την κυβερνητική απόφαση για τη λήψη μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας που συνεχίζεται με αυξανόμενο ρυθμό. Η μεγάλη αυλή του Βακούφκου, ερημική (καθόσον τραπέζια και καρέκλες έχουν απομακρυνθεί απ' το χώρο), θυμίζει το προ 43τίας εξάμηνο περίπου, τότε που δεν βρισκόταν υποψήφιος ενοικιαστής για το καφενείο. Κάποιοι απ' τους χωριανούς που διαμένουν στο χωριό με κάποια πικρία αναφέρθηκαν στο γεγονός αυτό και υποθέτουμε πως και οι άλλοι διακατέχονται απ' το ίδιο αίσθημα.

φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Τι να πούμε, ας ελπίσουμε ότι η πρωτόγνωρη και εξόχως δραματική αυτή κατάσταση με τον αόρατο εχθρό να μας απειλεί και να μας περιορίζει στο σπίτι, δημιουργώντας τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στον καθένα χωριστά και γενικά στη χώρα, δε θα κρατήσει πολύ και ότι η κοινωνία θα εξέλθει έγκαιρα απ' το φοβικό κύκλο για να περάσει και πάλι στους τακτικούς ρυθμούς της ζωής, στην προ της εμφάνισης της πανδημίας κατάσταση.

Υ.Γ. Ένας χωριανός μου είπε πως θα μπορούσε ο Άρης, για να κρατά το καφενείο ανοιχτό, να φτιάχνει σουβλάκια ή άλλο κάτι και να τα δίνει στον Πένια που έχει μηχανάκι να κάνει delivery (ή τροφοδιανομή, επί το ελληνικότερον!), καθόσον εξαιρείται απ' τα μέτρα.