Εορτασμός Αγ. Κυριακής 2024

2024-07-08

Κοσμοσυρροή στο μοναστήρι.

Παρέστη ο Μητροπολίτης 

 

Με την παρουσία πλήθους προσκυνητών-πανηγυριστών,  τελέστηκε και φέτος, την 6η Ιουλίου, παραμονή της εορτής της Αγίας Κυριακής, o πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Κυριακής Νεράιδας Τρικάλων. Του αρχιερατικού εσπερινού, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, συνεπικουρούμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης –Γαρδικίου και Πύλης και της ευρύτερης περιοχής,    Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πανηγύρεις του νομού Τρικάλων και συγκεντρώνει προσκυνητές από όλες τις γύρω περιοχές κυρίως (χωριά, Τρίκαλα, Άρτα), αλλά και ακόμα από Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία.

Ακολούθησε αρτοκλασία και η τελετή του Υψώματος της Αγίας Κυριακής μετά θείου κηρύγματος και το προσκύνημα της Εικόνας από τους προσκυνητές.

 Παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, οι Αντιδήμαρχοι Έργων κ. Κων/νος Ούτρας, Αθλητισμού κ. Σωτήρης Αγγέλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Βασίλειος Αναγνώστου,  ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεράιδας κ. Χρήστος Καρακώστας, καθώς και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Παχτουρίου κ. Παναγιώτης Μπόλης, Αρματωλικού κ. Παναγιώτης Τεντολούρης, και Μεσοχώρας κ. Αθ. Σακάς