Ευρωπαϊκο πρωτάθλημα Κουνγκ Φου 11-15 Νοεμβρίου

2022-11-11

Συμμετέχει η συγχωριανή μας  πρωταθλήτρια Άννα-Μαρία ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ  

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου Κουνγκ Φου - Hellenic Wushu Kungfu Federation (Ε.Ο.Γ.Κ.Φ.) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γουσού (E.WU.F), διοργανώνουν το 18ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γουσού (Wushu) και το 6ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κουνγκ φου στην Ελλάδα, στο Λουτράκι, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

Το διπλό αυτό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 11 έως και τις 15 Νοεμβρίου 2022, με τη συμμετοχή 650 και πλέον αθλητών, από 20 ευρωπαϊκές χώρες.


Η αναφορά μας στην παραπάνω διοργάνωση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μικρή νεραϊδώτικη κοινωνία, καθόσον η 10χρονη αθλήτρια Άννα-Μαρία Οικονόμου (κόρη του Στάθη και της Βιβής Οικονόμου), συμμετέχει στο εν λόγω πρωτάθλημα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο παραδοσιακό Κουνγκ Φου (Ταολού), στην κατηγορία των 10-13 ετών.

Να πούμε ότι "οι Κινεζικές πολεμικές τέχνες, που αναφέρονται στην κινεζική γλώσσα με τον όρο Wushu και γενικά ως Κουνγκ Φου ή Gung Fu, είναι ένας αριθμός μορφών μάχης που έχουν αναπτυχθεί στο πέρασμα των αιώνων στην Κίνα Είναι όροι που έχουμε δανειστεί όταν αναφερόμαστε σε κινέζικες πολεμικές τέχνες, όμως έχουν μεταξύ τους διαφορετικές σημασίες.
Wǔ-shù σημαίνει κυριολεκτικά πολεμική τέχνη. Σχηματίζεται από τις δύο λέξεις, (Γου), που σημαίνει "πολεμική" ή "στρατιωτική" και (Σου), το οποίο μεταφράζεται σε πειθαρχία, ικανότητα ή μέθοδο. Ο όρος wushu έχει γίνει το όνομα για το σύγχρονο άθλημα του Γου-Σού, είτε ως επίδειξη, είτε ως μάχη με γυμνά χέρια, είτε ως μάχη με όπλα και προσαρμόστηκε σε ένα σύνολο αισθητικών κριτηρίων σε αγώνες από το 1949 ως σήμερα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Αντίθετα, στην κινεζική γλώσσα, το kung fu, κυριολεκτικά σημαίνει "εργασία" και "άνθρωπος", μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλοντα εντελώς άσχετα με τις πολεμικές τέχνες, και αναφέρεται σε κάθε φυσικό επίτευγμα ή ικανότητα που καλλιεργείται μέσα από την πολύχρονη προσπάθεια και σκληρή δουλειά".

 

πηγή: Βικιπαίδεια