Η διήμερη απόδραση στη Μαγνησία

2020-01-28
... Αν το μισό γκρουπ στην Πορταριά ...
... Αν το μισό γκρουπ στην Πορταριά ...

Με συμμετοχή που χαρακτηρίζεται πολύ ικανοποιητική (περί τα 60 άτομα), πραγματοποιήθηκε στις 25 του Ιανουαρίου, η διήμερη εκδρομή για Μαγνησία (και ειδικότερα σε Βόλο, Πορταριά και Μακρυνίτσα), που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεραϊδιωτών. Όσοι ήταν να πάρουν μέρος στη διήμερη αυτή εκδρομή, ήταν συνεπείς στο πρωϊνό ραντεβού του Σαββάτου και έτσι όταν το λεωφορείο έφτασε στο σημείο της αφετηρίας, η αναχώρηση επιτεύχθηκε με μόλις 10 λεπτά καθυστέρηση. 

... το άλλο μισό στην Μακρυνίτσα βρίσκεται!!!
... το άλλο μισό στην Μακρυνίτσα βρίσκεται!!!

Με μια ενδιάμεση στάση στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας για καφέ και με σύμμαχο τον πολύ καλό για την εποχή καιρό (ηλιόλουστη μέρα), φτάσαμε κατά τις 12.30 περίπου, στην Πορταριά, πρώτο σταθμό της εκδρομής. Εκεί και μετά από μια μικρή βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια, γευματίσαμε σε παραδοσιακή ταβέρνα, με αρκετά νόστιμα φαγητά (κυριάρχησε το χοιρινό «κότσι», με δαμάσκηνο που ήταν πενταντόστιμο) και καλό κρασί.

Πορταριά: Βάγια, Ελένη, Μαρία x 3
Πορταριά: Βάγια, Ελένη, Μαρία x 3

Μετά το γεύμα στην Πορταριά, επισκεφτήκαμε την Μακρυνίτσα, δεύτερο σταθμό της διήμερης εκδρομής. Στη Μακρυνίτσα, που δίκαια θεωρείται το μπαλκόνι του Πηλίου, απολαύσαμε τον απογευματινό μας καφέ, στην κεντρική πλατεία, με θέα το Βόλο και ολόκληρο τον Παγασητικό Κόλπο. 

... Τα νειάτα, τα μπερμπάντικα

Το απόγιομα «κατεβήκαμε στην πόλη του Βόλου, όπου καταλύσαμε στο ξενοδοχείο και είχαμε το χρόνο για χαλάρωση, ένα μπάνιο και γιατί όχι, για μια ολιγόωρη παράδοση στις αγκάλες του Μορφέα. Η πρώτη μέρα της εκδρομής έκλεισε σε μουσική ταβέρνα, που φρόντισε να «κλείσει» το Δ.Σ. του Συλλόγου. Εκεί μας κράτησε συντροφιά ζωντανή ορχήστρα με ωραία τραγούδια και «έβαλε» πολλούς στον πειρασμό να «ρίξουν» και ένα χορό. Να σημειωθεί επίσης πως το Δ.Σ. έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου (το φλουρί «έπεσε» στη νεαρή Ματίνα, εγγονής της Λαμπρινής Γώγου).

Βόλος:  ... Γιάννης Ματσό με το χαρέμι του!
Βόλος: ... Γιάννης Ματσό με το χαρέμι του!

Το πρωινό της δεύτερης μέρας «ξοδεύτηκε» από όλους μας για μια απολαυστική βόλτα στην απέραντη πεζοδρομημένη παραλιακή λεωφόρο Αργοναυτών στο κέντρο του Βόλου, με συνοδειά τον επιθυμητό ζεστό ήλιο και τα απάνεμα νερά του Παγασητικού και στη συνέχεια για ένα τσιπουράκι στα ονομαστά τσιπουράδικα του Βόλου, για να διαπιστώσουμε στην πράξη τη φήμη τους για ποιοτικό τσίπουρο και πλούσιο μεζέ από διάφορα θαλασσινά.

Ο  χρόνος όμως σε τέτοιες στιγμές κυλά πολύ γρήγορα κι ούτε που το καταλάβαμε πως έφτασε η ώρα της αναχώρησης. Γύρω στις 3.30 πήραμε το δρόμο της επιστροφής και με μια ενδιάμεση στάση για καφέ, φτάσαμε κατά τις 8 στην Αθήνα, εν μέσω ενός ψιλόβροχου, που λες και ήρθε να επισφραγίσει τη φράση όλων μας για το «πόσο τυχεροί σταθήκαμε στη διήμερη ηλιόλουστη απόδρασή μας».

Χ. Μαντ.

Παλιό (ανακαινισμένο) αρχοντικό με στέγη από πέτρινες πλάκες, με φόντο τον Παγασητικό
Παλιό (ανακαινισμένο) αρχοντικό με στέγη από πέτρινες πλάκες, με φόντο τον Παγασητικό