Καταπράσινη η Νεράιδα

2020-06-29

Σε όλη την έκτασή της

Η Νεράιδα, εκτός Κριάκουρα και κορυφή Φούρκας, έχει "πνιγεί" στο πράσινο. Είναι εντυπωσιακή η βλάστηση. Απ' όπου κι αν την αγναντεύσεις θα δεις πράσινο παντού. 

Ωραίο το χωριό σε γενική άποψη. Καλό θα ήταν να μεριμνήσουμε και για την καθαριότητά του. Ο πολιτιστικός σύλλογος ας το δει το θέμα και να το επιλύσει, πληρώνοντας 2-3 μεροκάματα για τον καθαρισμό όλων των σοκακιών και της εισόδου στο χωριό, κάτω από το γεφυράκι, όπως και κατά μήκος του στενού περάσματος προς τον Ξενώνα.

Και μιας μιλάμε για την είσοδο, εκεί δίπλα στο γεφυράκι και μέσα στα βάτα έχουν ξεχαστεί μία προσωπογραφία αγάλματος, του Νεραϊδιώτη συνταγματάρχη, υπασπιστή του Πλαστήρα Κων/νου Παπαμαντέλλου και μία εντοιχισμένη μαρμάρινη πλάκα, που κάποτε διάβαζε ο περαστικός "Λεωφόρος Οδυσσέως Παπαμαντέλλου, συνταγματάρχου" και τώρα τα περισσότερα γράμματα έχουν ξεκολλήσει. Ας μεριμνήσει η Κοινότητα, ο Δήμος ή και ο Σύλλογος, αν δε "μπορούν" οι δύο πρώτοι, για τη συντήρηση και και την "ανάδειξη" των δύο αυτών μνημείων, αφιερωμένων στη μνήμη δύο προσωπικοτήτων της Νεράιδας, συνυφασμένων πολλαπλά όχι μόνο με τη στρατιωτική αλλά και την πολιτική ιστορία του τόπου.