Καταστροφές από ανεμοστρόβιλο στα Θεοδώριανα

2021-01-12

Ισχυροί άνεμοι αλλά και έντονες βροχοπτώσεις στη Νεράιδα

Ο χειμώνας θυμήθηκε ... ότι υπάρχει στα μέσα σχεδόν της διαδρομής του. Από προχθές έντονες βροχοπτώσεις συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους, επέφεραν κατολισθήσεις και ξεριζώματα δέντρων, με αποτέλεσμα σε πολλές Τ.Κ. να έχει διακοπή η κυκλοφορία. Τα φαινόμενα αυτά επέφεραν επίσης σε πολλές Τ.Κ., διακοπές ρεύματος.  Χθές, ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε τα γειτονικά μας Θεοδώριανα, όπου προκάλεσε ζημιές σε περίπου είκοσι στέγες σπιτιών παρασύρθηκαν, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές. Ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε επίσης ζημιές στους Μελισουργούς .

Στη Νεράιδα, μετά από τριήμερο βροχοπτώσεων, ο χείμαρρος Γλαβάς θέριεψε και η κοίτη του σε πολλά σημεία, κινδυνεύει να ξεχειλίσει, πράγμα που συνέβη στο Ρεματάκι, πίσω απ' το νερόμυλο. Σήμερα οι άνεμοι έχουν κάπως κοπάσει, η βροχή σταμάτησε και έχουμε κάποιες ... αναλαμπές. 

"Κατέβασε" για τα καλά ο Γλαβάς!

Εν τω μεταξύ εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το χωριό, με την αυλή του Βακούφκου να έχει τα ... πρωτεία. Στην είσοδο του χωριού, πριν το γεφυράκι του Γλαβά, το πρόβλημα με την καθίζηση του οδοστρώματος εμφανίστηκε εκ νέου και θα πρέπει οι οδηγοί να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να αποφύγουν ζημιά στο αυτοκίνητό τους.   

Το άλυτο πρόβλημα
Το άλυτο πρόβλημα
Ρεματάκι...
Ρεματάκι...
... Χωρίς λόγια
... Χωρίς λόγια
Μνημείο ... πεσούσης πόρτας εισόδου
Μνημείο ... πεσούσης πόρτας εισόδου
... Και εγκατελειμμένο (;) Ι.Χ. με τρέϊλερ
... Και εγκατελειμμένο (;) Ι.Χ. με τρέϊλερ

Ο Πρόεδρος ας κάνει επιτέλους μια κίνηση και ας φτάσει ως το Δήμαρχο Πύλης, ή έστω και από τηλεφώνου, προκειμένου να θέσει υπόψη του τα προβλήματα του χωριού. Και «το αφεντικό του Βακούφκου» ας φροντίσει λίγο για τη βελτίωση της χειρίστης εικόνας που παρουσιάζει η αυλή του καφενείου.