Λ.Ο. "Τα Τζουμέρκα"

2020-01-08

Όπως ίσως είναι γνωστό, το 2002 ιδρύθηκε "ο Λαογραφικός Όμιλος (Λ.Ο.) «τα Τζουμέρκα», με έδρα την Άρτα. Από την ίδρυσή του ως τα σήμερα, έχει καταγράψει στο ενεργητικό του πάρα πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες, με μπροστάρη το χορευτικό του συγκρότημα, που πήρε μέρος σε φεστιβαλικές φολκλορικές εκδηλώσεις σε πλείστες πόλεις της Ελλάδας , αλλά και το εξωτερικό και επανειλημμένα στην κορυφαία εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, την «Πίττα του Ηπειρώτη», στο Σ.Ε.Φ. 

Στο Διοικητικό Συμβούλιο, που αναδείχτηκε από τις πρόσφατες εκλογές, Πρόεδρος εκλέχτηκε ο χωριανός μας Χρήστος Νεραϊδιώτης. Επίσης στο Συμβούλιο συμμετέχουν άλλοι δύο χωριανοί μας, η Κατερίνα Καρακώστα και ο Σπύρος Νεραϊδιώτης. 

Η όλη σύνθεση του Συμβουλίου έχει ως εξής:

Πρόεδρος : Χρήστος Νεραϊδιώτης (χειρ. Οδοντ.)

Αντιπρόεδρος: Σοφία Κασελούρη (Συνταξ. Δημοσιογράφος)

Γραμματέας: Ερμιόνη Ζέρβα (Γραφίστρια)

Ταμίας: Κατερίνα Καρακώστα (Τεχν. Γεωπόνος - Αγρότισσα)

Τακτ. Μέλος: Άννα Παπαλαμπίδη (Εθελόντρια)

Ουσιαστικές αρμοδιότητες έχουν και τα δυο αναπληρωματικά μέλη:

Σπύρος Νεραϊδιώτης (Υπεύθυνος χορευτικού - Χοροδιδάσκαλος)

Σπύρος Καυκιάς (Οικονομολόγος- Υπεύθυνος Τύπου).

Σημαντική για το Λ.Ο. αλλά και την περιοχή και τους ανθρώπους που απευθύνεται ο Όμιλος, είναι η απόφαση του Δ.Σ. να προχωρήσει στην έκδοση πολιτιστικού εντύπου. Η έκδοση του Λαογραφικού Ομίλου έχει τίτλο «τα Τζουμέρκα» και θα είναι τριμηνιαία. Ήδη έχει κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος που μπορείτε να το διαβάσετε