Οι ζημιές σε βρύση και μνημείο...

2020-09-11

Επιστολή προς κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο στο Δήμο Πύλης,

Πριν από μήνες, ο Δήμος Πύλης είχε στείλει συνεργείο στη Νεράιδα, για να κόψει τον πλάτανο, ο οποίος είχε προσβληθεί από τη γνωστή ασθένεια. Δεν επιδείχθηκε η δέουσα προσοχή και προκλήθηκαν ζημιές στην πέτρινη βρύση (που βρίσκεται στον περίγυρο του κορμού) και στο μνημείο (έσπασε ο σταυρός).

Αν και πέρασε καιρός από το συμβάν (και ένα ολόκληρο καλοκαίρι), η ζημιά δεν αποκαταστάθηκε ακόμα. Η ... φαεινή ιδέα που είχε πρόσφατα ο Κοινοτάρχης Νεράιδας, να αποκαταστήσει ο ίδιος τα πράγματα και να αντικαταστήσει το σταυρό (φαίνεται πως "κατάλαβε" ότι ο Δήμος δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το θέμα), έφερε το αποτέλεσμα που βλέπετε στην τρίτη, κατά σειρά, απ' τις παρακάτω φωτογραφίες.

1, ΠΡΙΝ...
1, ΠΡΙΝ...
2. ΜΕΤΑ...
2. ΜΕΤΑ...
3. Σήμερα... (!!!)
3. Σήμερα... (!!!)

Απευθυνόμαστε και στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας, αρμόδιο για τη Δημοτική Ενότητα Νεράιδας Σωτήρη Χαντζή, να φροντίσει για την αποκατάσταση της προκληθείσας ζημιάς, ενημερώνοντας το Δήμαρχο (ίσως και να μην το γνωρίζει) και το Δημοτικό Συμβούλιο. 

σ.σ.: Πάντως ο Κοινοτάρχης Νεράιδας εδώ και καιρό μας είπε πως έθεσε επανειλημμένα το θέμα στους αρμόδιους του Δήμου χωρίς αποτέλεσμα.