Νεράιδα: Καλοκαίρι 2018

2018-09-18

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου

23 Ιουλίου:

Γήπεδο ποδοσφαίρου στα Βακούφκα: Έγινε κι εφέτος ο καθιερωμένος ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της νεολαίας και της γερουσίας. Η ομάδα της Γερουσίας (που δεν ήταν και τόσο ... γερουσία), νίκησε με σκορ 8-4 και πήρε το κύπελο, που αθλοθέτησε ο Σύλλογος.

30 Ιουλίου:

Στο ξωκκλήσι, στον Αη-Θόδωρο, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο «Αντάμωμα» των χωριανών, όπου μετά τη λειτουργία και την αρτοκλασία στον αύλειο χώρο, όσοι παραβρέθηκαν (και ήταν αρκετοί), «επιδόθηκαν» στις συζητήσεις, πειράγματα και βέβαια στα αναψυκτικά και εδέσματα που φρόντισε να υπάρχουν, το Δ.Σ. του Συλλόγου.

9 Αυγούστου:

Με την καθοδήγηση της Νάντιας, τα παιδιά απασχολήθηκαν με χειροτεχνίες LAND-ART. Ο όρος σημαίνει Τέχνη της Γης και συνίσταται σε καλλιτεχνικές δημιουργίες με υλικά της φύσης.

10 Αυγούστου:

Α. Στην πλατεία το πρωί: Παιδική ζωγραφική

Α. Στην πλατεία το πρωί: Παιδική ζωγραφική 

Απ' τις πρόβες του παιδικού θεατρικού
Απ' τις πρόβες του παιδικού θεατρικού
Η θεατρική ομάδα σε πλήρη σύνθεση...
Η θεατρική ομάδα σε πλήρη σύνθεση...

Υπό την καθοδήγηση της Νάντιας, η πολυμελής (περί τα πενήντα παιδιά) θεατρική ομάδα απέδωσε πολύ ωραία και δίκαια απέσπασε τα δυνατά και παρατεταμένα χειροκροτήματα των θεατών.

Η Νάντια συνεπικουρούμενη από τη Μαριάννα, κατάφερε, για άλλη μια φορά, παρά τις λίγες σχετικά πρόβες (λόγω αντικειμενικών δυσκολιών), να παρουσιάσει στο κοινό μια όμορφη παράσταση. Πέρα απ' την καθαυτή παράσταση, που έτσι κι αλλιώς αποτελεί από μόνη της σπουδαίο γεγονός, η συμμετοχή των παιδιών σε θεατρικά δρώμενα, μπορεί να αποτελέσει, ένα επί πλέον κίνητρο για επισκέπτονται το καλοκαίρι το χωριό.

11 Αυγούστου:

Τελέστηκε κι εφέτος το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη της μεγάλης δωρήτριας του χωριού μας, Χαρίκλειας Γιαννέλου.

11 Αυγούστου:

Μουσικοχορευτική βραδιά

Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε κι εφέτος στην πλατεία, η μουσικοχορευτική βραδιά, που καθιερώθηκε πέρσι και η οποία έλαβε πανχωριανικό χαρακτήρα, αφού σχεδόν όλο το χωριό ήταν εκεί.

Το γλέντι που δεν είχε σταματημό ως το πρωί ( συνήθης κατάληξη "πιπέρι", "Κωστηλάτα"), το σέρβις των παιδιών του συλλόγου που ήταν πολύ καλό και γρήγορο (βοήθησαν σ' αυτό πάρα πολύ και τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας, όπως επίσης και οι "συνήθεις ύποπτοι" ειδικοί στο ψήσιμο και στη διανομή των ποτών και αναψυκτικών) και τέλος η καλή, ως απόδοση, δημοτική ορχήστρα, ήταν τα στοιχεία εκείνα που καταγράφονται ως θετικά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Θα πρέπει όμως να καταγραφεί και η επιφύλαξη που αρκετοί χωριανοί διατήρησαν, αναφορικά με κάποια δημοτικά (;) τραγούδια που ακούστηκαν, ξένα προς τη νεραϊδιώτικη καθαρή δημοτική παράδοση. Εδώ πρέπει να παρεμβαίνει το Δ.Σ. του Συλλόγου και να καθιστά γνωστό στην ορχήστρα, να αποφεύγει τα δημοτικοφανή εκείνα τραγούδια (ας μη τα κατονομάσουμε, όπως όλοι μας τα αποκαλούμε) και να προβαίνει στην εκτέλεση αυθεντικών δημοτικών τραγουδιών τα οποία, όπως είδαμε όλοι μας, όταν μια ομάδα χωριανών τα παράγγειλαν, η ορχήστρα τα απέδωσε πάρα πολύ καλά.

Οι μικροί αθλητές του αγώνα δρόμου, μετά τον τερματισμό
Οι μικροί αθλητές του αγώνα δρόμου, μετά τον τερματισμό

12 Αυγούστου:

Το πρωϊ, της Κυριακής, στο Ρεματάκι, έγινε ο αγώνας δρόμου, με τη συμμετοχή πολλών παιδιών, διαφόρων ηλικιών. Απονεμήθηκαν βραβεία νικητών, αλλά και συμμετοχής, που αθλοθέτησε ο Σύλλογος.

Να σημειώσουμε πως ένα απρόοπτο περιστατικό δεν επέτρεψε τελικά την πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης «Μαντελλαίοι & Καρακωσταίοι», που είχε προγραμματισθεί για το Σάββατο το βράδυ, 11 Αυγούστου.

Τουρνουά ποδοσφαίρου

Κυπελούχος η ομάδα του Αρματολικού

Με τη συμμετοχή των ομάδων από οχτώ (8) χωριά της περιοχής μας, διεξήχθη κι εφέτος το τουρνουά ποδοσφαίρου. Οι ομάδες από τα χωριά Αρματολικό, Αετό, Κορυφή, Λαφίνα, Μεσοχώρα, Νεράιδα, Ν. Πεύκη και Παχτούρι, χωρίστηκαν σε δυο ομίλους. Στους αγώνες που ακολούθησαν, Νεράιδα και Πεύκη απ' τον πρώτο όμιλο, καθώς και Αρματολικό και Μεσοχώρα απ' το δεύτερο, προκρίθηκαν στα ημιτελικά.

Στους δυο αγώνες των ημιτελικών που ακολούθησαν (Νεράιδα-Μεσοχώρα και Ν. Πεύκη-Αρματολικό), νικητές αναδείχτηκαν οι ομάδες της Μεσοχώρας και του Αρματαολικού, οι οποίες προκρίθηκαν στον τελικό, όπου το Αρματολικό επικράτησε της Μεσοχώρας με σκορ 4-1 και κατέκτησε το κύπελο για το 2018.