Μ. Παρασκευή

2018-04-07

Το στόλισμα & η περιφορά του Επιταφίου, τα Εγκώμια, η Αποκαθήλωση

Με τη συμμετοχή αρκετών χωριανών, τελέστηκε το βράδυ της Μ. Παρασκευής στον Άγιο Γεώργιο Νεράιδας, από τον ιερέα του χωριού Αποστόλη Οικονόμου, η ακολουθία του Επιταφίου, ενώ ομάδες χωριανών έψαλαν τα εγκώμια. Ακολούθησε η Περιφορά του Επιταφίου με πομπή που σχηματίστηκε με το Σταυρό και τα Εξαπτέρυγα μπροστά που κρατούσαν τα παιδιά, τον Επιτάφιο στη συνέχεια και τον ιερέα με τους ψαλτάδες πιο πίσω και τους χωριανούς να κλίνουν την πομπή. 

Να σημειώσουμε πως από το πρωί, νεραϊδιώτισσες πήγαν στην εκκλησία όπου στόλισαν τον Επιτάφιο, ενώ προς το μεσημέρι έγινε και η Τελετή Αποκαθήλωσης. 

Να σημειώσουμε ακόμα πως ο παπΑποστόλης, αντί να πάει, όπως μέχρι τώρα γινόταν, στα χωριά που δεν έχουν ιερέα, για την τέλεση του Εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου, ενημέρωσε ότι φέτος θα τελέσει την ακολουθία αυτή, στην Αγία Κυριακή. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους πιστούς των γύρω χωριών να πάνε στο μοναστήρι να παρακολουθήσουν την ακολουθία, που έχει αναστάσιμο χαρακτήρα (είναι η λεγομενη Πρώτη Ανάσταση) και να κοινωνήσουν, όσοι επιθυμούν.