οδοιπορικό στη Νεράιδα

2020-06-24

Με το Σπύρο Νεραϊδιώτη

Γράφει ο Δημ. Βλαχοπάνος

Ολοσέλιδο αφιέρωμα για τη Νεράιδα, στο φύλλο της Τετάρτης, 24 Ιουνίου, έχει ο "Ταχυδρόμος" της Άρτας. Με τον  τίτλο "Ραντεβού με τον ήλιο", φιλοξενεί στις στήλες του ένα αριστοτεχνικό κείμενο του θιασώτη της Νεράιδας και εξαίρετου συγγραφέα και λογοτέχνη Δημήτρη Βλαχοπάνου, ο οποίος, παρακινούμενος, σε ένα οδοιπορικό Άρτα-Νεράιδα, από τον αγαπητό μας χωριανό Σπύρο Νεραϊδιώτη, πήρε το όπλο του για να σκιαγραφήσει τις ομορφιές και τα αξιοθέατα, αλλά και όλα εκείνα που καθιστούν κάθε τόπο ξεχωριστό και κάνουν τους ανθρώπους να τον επιλέξουν για να μείνουν ή ακόμα και να ταξιδέψουν σ' αυτόν. 

Στην καρδιά της ανοίξεως, η βλάστηση στο απόγειό της, όπως στο απόγειο της και η πένα του Δημήτρη, σα σκιαγραφεί τις ομορφιές του χωριού μας και τους ανθρώπους του, που βρέθηκαν εκείνες τις μέρες στη Νεράιδα, μαζί με τους λιγοστούς χειμωνιάτες. Εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρεται από το φιλοσοφείν στο ρομάντζο με τη φύση, από την περιγραφή της πραγματικότητας στη μαγική γραφή της φανταστικής  πραγματικότητας.  

Αξίζει να διαβάσει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας μας, το αξιόλογο αυτό κείμενο για την ορεινή μας πατρίδα, γι αυτό και το "ανεβάζω", όπως δημοσιεύτηκε στον "Ταχυδρόμο" της Άρτας. Εξαίρετες οι φωτό του Τάκη Ντάλα!