Άδειασε το χωριό 

2023-07-30

Όλοι οι χωριανοί στο "αντάμωμα"


Κατά κοινή ομολογία η φετινή μάζωξη των Νεραϊδιωτών στο χώρο αναψυχής στον Αη-Θόδωρο, ήταν η πιο επιτυχημένη από της καθιερώσεώς της.

Όπως όλοι γνωρίζετε, η «μάζωξη» αυτή, «Το αντάμωμα», όπως έχει επικρατήσει να αναφέρεται, λαβαίνει χώρα, μια φορά το χρόνο, εκεί προς το τέλος Ιουλίου. Φέτος έγινε στις 29 Ιουλίου, μέρα Σάββατο και επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις.

Κατ' αρχάς κατασκευάστηκε στη θέση του παλιού ξύλινου, που καταστράφηκε με την πάροδο του χρόνου, νέο κιόσκι, το οποίο καταλαμβάνει περισσότερο χώρο, οπότε και προστατεύει από τον ήλιο περισσότερα άτομα.

Η τέλεση αγώνων δρόμου (ανώμαλου, τσουβαλοδρομίες*, αυγουλοδρομίες**) για παιδιά ηλικίας από 5-14 ετών και η επιβράβευση για τη συμμετοχή τους, ήταν ένα άλλο στοιχείο που συντέλεσε στη μαζικότερη παρουσία των χωριανών.

Η … πεντανόστιμη βραστή προβατίνα με κριθαράκι, την παρασκευή της οποίας επιμελήθηκε ο Νικόλας ο Τζότζολος (βοήθησαν στο … ανακάτεμα – κι όχι μόνο- η Βάγια Καρακώστα κι ο Γιώργος Λάμπρος), αποτέλεσε το κλου της εκδήλωσης, όπου 150 πιάτα γεμάτα, «έφυγαν» μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Να σημειωθεί πως μπουνόρα-μπουνόρα*** (άκου 5.30!), οι του Δ.Σ. βρέθηκαν στο χώρο για να ετοιμάσουν όλα τα σχετικά με τα προαναφερθέντα και γενικά την όλη εκδήλωση. Και βέβαια θα νιώθουν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, ειδικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου, καθόσον η εκδήλωση αυτή είναι δικό του δημιούργημα..

Ήταν πραγματικά ένα «αντάμωμα» στο χώρο αναψυχής, όπου όλοι σχεδόν οι χωριανοί, έδωσαν το παρόν. Οι ελάχιστοι που δεν ανέβηκαν (και όσοι αναχώρησαν από τη Νεράιδα πριν το Σάββατο) απλά ΕΧΑΣΑΝ!

-------------------

* Τα παιδιά μπαίνουν μέσα σε ένα "τσουβάλι" και διαγωνίζονται για το ποιο θα φτάσει, χοροπηδώντας, πρώτο στον τερματισμό.

** Διασκεδαστική διαδρομή με κουτάλι στο στόμα και ένα φελιζόλ αυγό πάνω στο κουτάλι.

*** Πρωϊ – Πρωϊ