Οριστικό: Δε θα γίνει το πανηγύρι

2020-07-15

Για πρώτη φορά, μεταπολεμικά, δε θα γίνει το πανηγύρι στη Νεράιδα, στις 26-27 Ιουλίου. Κι αυτό γιατί η Κυβέρνηση, εξαιτίας της αύξησης τελευταία των κρουσμάτων κορωνοϊού, προχώρησε στην απαγόρευση των πανηγυριών, ως τις 31 Ιουλίου, κατ' αρχή, χωρίς να αποκλείεται και η παράταση της απαγόρευσης και για τον Αύγουστο, μήνα κατά τον οποίο τελούνται τα περισσότερα πανηγύρια. Η κυβέρνηση πήρε αυτό το μέτρο μετά την εισήγηση που έκανε η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας. 

Έτσι τα συναρμόδια Υπουργεία, εξέδωσαν χθες Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπογράφουν πέντε υπουργοί), σύμφωνα με την οποία ματαιώνονται όλα τα πανηγύρια μέχρι 31 Ιουλίου. 

Ανακοίνωσε 6 βραχυπρόθεσμα μέτρα η Κομισιόν

Με στόχο την αντιμετώπιση νέας πιθανής έξαρσης του κορονοϊού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τα παρακάτω 6 βραχυπρόθεσμα μέτρα:

  • Αύξηση της κάλυψης των εξετάσεων, της ιχνηλάτησης επαφών και της επιτήρησης από τους φορείς δημόσιας υγείας.
  • Διασφάλιση της ομαλής παροχής μέσων ατομικής προστασίας, φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων μέσω μηχανισμών.
  • Διατήρηση ταχείας κινητοποίησης στον τομέα της δημόσιας υγείας.
  • Παροχή στοχευμένων και τοπικών μη φαρμακευτικών μέτρων βάσει έρευνας και στοιχείων.
  • Υποστήριξη ευάλωτων ομάδων, όπως οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις και τα περιθωριοποιημένα άτομα.
  • Μείωση της επιβάρυνσης από την εποχική γρίπη, ώστε να αποφευχθεί η πρόσθετη πίεση στα συστήματα υγείας που βρίσκονται ήδη στα όριά τους.

Απαγορεύτηκε η πραγματοποίηση των πανηγυριών ως τις 31 Ιουλίου