Παραστάσεις ερασιτεχνικών θιάσων

2022-09-14

"Το πανηγύρι" του Δημ. Κεχαϊδη*

Από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας "Μακρυγιάννης"

Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Άρτας "Μακρυγιάννης", επελέγη να συμμετάσχει σε δυο διαγωνιστικά φεστιβάλ θεάτρου ερασιτεχνικών θιάσων, με έργα που έχουν επιλεγεί από όλη την Ελλάδα. Η θεατρική ομάδα παρουσίασε το έργο του Δημήτρη Κεχαϊδη "το πανηγύρι" (από τα δημοφιλέστερα έργα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας), στο 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, στις 3 Σεπτεμβρίου και στους  στους 35ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου, στις 10 Σεπτεμβρίου (το έργο είναι ένα από τα έξι και ένα από τα εννέα αντίστοιχα, που επιλέχτηκαν πανελλαδικά να συμμετάσχουν στα δύο φεστιβάλ).

Την παράσταση στου Ζωηράφου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλοί Αρτινοί, που μένουν στην Αθήνα. Ανάμεσα στους θεατές διακρίναμε και κάποιους νεραϊδιώτες. Πρόσθετος λόγος για την παρουσία αυτή, ήταν η συμμετοχή στη θεατρική ομάδα του χωριανού μας Παναγιώτη Καραγιώργου.


* Δημήτρης Κεχαϊδης: (1933-2005): Θεατρικός συγγραφέας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου. Γνωστά έργα του: "Το πανηγύρι" "το τάβλι", "Δάφνες και Πικροδάφνες", "Με δύναμη απ' την Κηφισιά" κ.α.