Στη Νεράιδα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

2022-01-02

Για τις διακοπές του Νέου Έτους και των Φώτων

Τη Νεράιδα διάλεξε ο πρώην Πρωθυπουργός για να περάσει τις διακοπές του Νέου Έτους και των Φώτων. Ο κ. Τσίπρας συνοδευόμενος απ' τη σύζυγό του Μπέττυ Μπαζιάνα και τα δυο παιδιά τους, έφτασε στο χωριό, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και κατέλυσε στον πολύ όμορφο παραδοσιακό-πέτρινο ξενώνα «του Λευτέρη και της Λουκίας». Πραγματικό ησυχαστήριο τον καιρό αυτό, ο ξενώνας, προσφέρεται για ένα πολιτικό και δη τον Αρχηγό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που αναζητά λίγες στιγμές ψυχικής ηρεμίας, να "φορτώσει" τις μπαταρίες κατά το κοινώς λεγόμενο και με ανανεωμένες δυνάμεις να ανταποκριθεί στο βαρύ πρόγραμμα που διαφαίνεται ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο εγγύς μέλλον, λόγω των υγειονομικών, οικονομικών αλλά και πολιτικών εξελίξεων. 

Χθες (Κυριακή) ο κ. Τσίπρας, με την παρέα του, βοηθούσης και της ηλιόλουστης μέρας, περιστοιχισμένος και από χωριανούς, αφού χάρηκε τον πρωϊνό περίπατο στους δρόμους του χωριού, επισκέφτηκε στη συνέχεια πρώτα το ναό του Αγίου Γεωργίου, στην πλατεία, όπου και ενημερώθηκε για την ιστορία του ναού και έπειτα το Σχολείο, στην αίθουσα του οποίου λειτουργεί  εκθετήριο παραδοσιακών αντικειμένων  οικιακού εξοπλισμού, (παραδοσιακά σκεύη παρασκευής και κατανάλωσης φαγητού), όπως και χρηστικά αντικείμενα παραδοσιακών επαγγελμάτων και εργασιών για την πρόσκτηση και παραγωγή υλών και αγαθών, για τα οποία αντικείμενα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον.

Λίγο πριν το γεύμα και την μεσημεριανή ανάπαυση, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με παρέα χωριανών, στην αυλή του Βακούφκου, κάτω από ένα καταγάλανο ουρανό και απόλυτα καθαρό ορίζοντα, απόλαυσαν την καταπληκτική θέα και ήπιαν και το τσιπουράκι τους. 

Δε γνωριζουμε το πότε θα αναχωρήσει ο τ. Πρωθυπουργός. Από πληροφορίες μας μάλλον θα παραμείνει στο χωριό ακόμα 3-4 ημέρες και έχοντας ως ορμητήριο τη Νεράιδα, θα επισκεφτεί χωριά της γύρω περιοχής (και βέβαια μεταξύ αυτών και το δικό του Αθαμάνιο, σε πολύ κοντινή απόσταση).