Συγχαρητήριο μήνυμα προς το Δ.Σ. Πύλης

2021-01-10

Από το Δίκτυο Φορέων Πολιτών για την προστασία του Ασπροποτάμου

"Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πύλης ψηφίστηκε ομόφωνα, από όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου, η αρνητική θέση του Δήμου στην κάθε μορφής εγκατάσταση ανεμογεννητριών και στην λειτουργία αιολικών πάρκων στην περιοχή μας. Η καταψήφιση από το Δήμο Πύλης των σχεδίων για εγκατάσταση αιολικών εργοστασίων στις βουνοκορυφές του Ασπροποτάμου έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενη παρόμοια απόφαση του Δ.Σ. Δήμου Μετεώρων και έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπίπτει χρονικά με την τοποθέτηση στη θέση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος του συντοπίτη μας βουλευτή Τρικάλων κ. Σκρέκα. 

Η ομοφωνία αυτή αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι κάθε σχέδιο καταστροφής και μετατροπής του Ασπροποτάμου σε βιομηχανικό τοπίο θα έχει απέναντί του σύσσωμη την τοπική κοινωνία. 

Συγχαίρουμε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης που αφουγκράστηκαν την ανησυχία και την αγωνία των πολιτών για ενδεχόμενη εγκατάσταση αιολικών εργοστασίων στα ορεινά του νομού μας και τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα ενάντια στην καταστροφή του τόπου μας. Ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της περιοχής του Ασπροποτάμου. 

Συγχαρητήρια!

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ


============================

Επειδή είναι πιθανό επισκέπτες της ιστοσελίδας μας να μη γνωρίζουν τι είναι το «Δίκτυο Φορέων Πολιτών για την Προστασία του Ασπροποτάμου», παραθέτουμε δυο βασικά στοιχεία, για τους στόχους και τις δραστηριότητές του, που έχουν ως επίκεντρο την προστασία της περιοχής του Ασπροποτάμου από τα αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα που επιδιώκουν να τη γεμίσουν με ανεμογεννήτριες.
Το Δίκτυο, όπως περιγράφεται στη διακήρυξή του, είναι μια συλλογικότητα που πραγματοποιεί μια αδιαμεσολάβητη και πέρα από πολιτικά κόμματα δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης για το πολύ σημαντικό θέμα της αποτροπής εγκατάστασης αιολικών εργοστασίων στα ορεινά του Ν. Τρικάλων. Στο πλαίσιο αυτό, ενεργά μέλη του Δικτύου πραγματοποιούν συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, πολιτικούς εκπροσώπους και τοπικές αρχές και θέτουν στη διάθεση τους επιστημονικά στοιχεία και πηγές για το θέμα.
Το Δίκτυο σχεδόν μία δεκαετία πίσω κατάφερε με εμπεριστατωμένη κατάθεση των σχετικών ενστάσεων να ακυρώσει στην περιοχή Τριγγία - Χιόλι την κατασκευή αιολικού εργοστασίου εταιρείας, η οποία μάλιστα, χάρη στην επιστημονική τεκμηρίωση, αναγκάστηκε να παραδεχτεί τη σωρεία λαθών που υπήρχαν στις μελέτες της. Σήμερα, το Δίκτυο Φορέων Πολιτών, αριθμώντας περίπου 3.000 διαδικτυακά μέλη μεταξύ των οποίων αξιόλογοι επιστήμονες και επαγγελματίες από το χώρο της ενέργειας και του περιβάλλοντος, ενεργεί κατόπιν μελέτης επιστημονικών και νομικών δεδομένων από την ελληνική αλλά και τη διεθνή εμπειρία και επιστημονική κοινότητα και έχει ως κύριο στόχο την διάχυση αυτής της ενημέρωσης γύρω από το κρίσιμο αυτό θέμα της αιολικής ενέργειας σε παρθένα οικοσυστήματα όπως ο Ασπροπόταμος.

Το email του Δικτύου είναι saveaspropotamos@gmail.com