Συνάντηση του Δημάρχου

2019-09-21

Με τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων

Την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο Πύλης, ο Δήμαρχος Κ. Μαράβας είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Πύλης.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε  τους Προέδρους των Κοινοτήτων, είκοσι δύο καινούργιους και είκοσι επανεκλεγέντες. Τους ευχήθηκε καλή τετραετία, τους ανέλυσε το πλάνο διοίκησης του Δήμου, τους στόχους της Δημοτικής Αρχής.

Είπε μεταξύ άλλων: 

«... Η ψυχή της λειτουργίας του Δήμου είστε εσείς. Γιατί είστε δίπλα στους χωριανούς σας, ξέρετε πιθαμή προς πιθαμή την εδαφική περιφέρεια της Κοινότητας σας. Σε σας λένε πρώτα τα προβλήματά τους οι κάτοικοι.

Θέλω να σας πω ότι θα είμαστε δίπλα σας.

... Στην πενταετία που πέρασε, πρώτη μου φροντίδα ήταν να πάρουν όλοι οι Πρόεδροι τα χρήματα που τους χρωστούσε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου. Και φροντίσαμε όλοι οι Πρόεδροι να παίρνουν κάθε μήνα τα λιγοστά έξοδα κίνησης. Γιατί και σεις αφιερώνετε και χρόνο και χρήμα.

... Θέλω να έχετε ανοικτή γραμμή με τους Αντιδημάρχους, με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, με τον Πρόεδρο του ΟΚΠΑΔ. Έχω πάρει απόφαση και είναι μέσα στον φάκελο που σας έχει μοιραστεί, όπου σας εξουσιοδοτώ για να υπογράφετε έγγραφα για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας. Επίσης έχουν οριστεί οι υπάλληλοι του Δήμου, οι οποίοι θα σας βοηθούν στο έργο σας. Θα κάνουν την γραμματειακή υποστήριξή σας.

Να κάνετε υπομονή και να έχετε εμπιστοσύνη...»

Η θέση μας:

Κατ' αρχή η κίνηση αυτή του Δημάρχου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθόσον η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους Κοινοτάρχες μπορεί να αποβεί προς όφελος των κατοίκων όλων των χωριών του Δήμου Πύλης. Ως τέτοια λοιπόν, πιστεύουμε πως πρέπει να τύχει καθολικής επιδοκιμασίας. Επίσης πρέπει να τύχει επιδοκιμασίας και η προτροπή του Δημάρχου προς τους Προέδρους να επικοινωνούν συχνά με α αρμόδια όργανα του Δήμου και να ζητούν τη βοήθεια από τους υπαλλήλους που έχουν οριστεί για τη γραμματειακή υποστήριξή τους.

Βέβαια αυτά προβλέπονται και από τις σχετικές διατάξεις του νόμου. Όμως η προτροπή του Δημάρχου έχει βαρύνουσα σημασία στην πράξη, καθόσον μπορεί να αποτελέσει τη γενεσιουργό αιτία, που θα παρακινήσει τους Προέδρους να προβούν στις ενέργειες εκείνες που χρειάζεται να γίνουν απ' τη μεριά τους (σύνταξη λίστας αιτημάτων, συνεννόηση με αρμόδιους για κάθε θέμα αντιδημάρχους, προώθηση των αιτημάτων στις αρμόδιες υπηρεσίες με τη βοήθεια της γραμματειακής τους υποστήριξη).

Επί του προκειμένου θεωρούμε πως στα πλαίσια αυτά θα κινηθεί και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεράιδας και θα προωθήσει, συνεργαζόμενος με τον αρμόδιο για θέματα Δημοτικής Ενότητας Νεράιδας, Αντιδήμαρχο Σωτήρη Χατζή, τη λίστα με τα έργα που άμεσα πρέπει να γίνουν στο χωριό.

Ο Πρόεδρος σίγουρα έχει το δικό του πλάνο και έχει καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα και θα τα έχει ιεραρχήσει ανάλογα με τη σοβαρότητά τους.

Παραθέτουμε ΕΔΩ τη λίστα με τα προβλήματα του χωριού όπως τα καταγράψαμε το καλοκαίρι, με μεγάλη μερίδα χωριανών. Τη λίστα αυτή έχουμε επιδώσει ήδη το καλοκαίρι στον Πρόεδρο με σκοπό να τον διευκολύνουμε σε μια προσπάθεια συγκεντροποίησης όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Τ.Κ. Νεράιδας, προκειμένου αυτός να τα διαβιβάσει αρμοδίως στη Δημοτική Αρχή.