Τ.Κ. Νεράιδας: Πολλά τα προβλήματα εξαιτίας KAI των έντονων βροχοπτώσεων

2021-01-29

Νέα καθίζηση του δρόμου, πριν την είσοδο στο χωριό

Πολλά τα προβλήματα στην Τοπική Κοινότητα Νεράιδας, αυξήθηκαν πρόσφατα, μετά και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την ορεινή περιοχή μας, αλλά και πολλές άλλες, ακόμα και πεδινές, περιοχές.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα, που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, είναι αναμφισβήτητα, η μεγάλης κλίμακας καθίζηση που υπέστη ο δρόμος, λίγο πριν την είσοδο στο χωριό, με αποτέλεσμα να διαρραγεί το οδόστρωμα και να καταστεί λίαν επικίνδυνο για τη διέλευση των οχημάτων. Είναι η 3(;) ή 4(;) φορά που δημιουργείται το πρόβλημα στο ίδιο σημείο, αλλά αυτή τη φορά θεωρείται πιο σοβαρό.

Η Δημοτική Αρχή δια του καθύλη αρμοδίου Αντιδημάρχου, θα πρέπει να μεριμνήσει, κατ' αρχάς για την άμεση επιδιόρθωση της ζημιάς έτσι που να αποτρέπει τον όποιον κίνδυνο ατυχήματος και στη συνέχεια, μέσα σε εύλογο χρόνο, να φροντίσει, ώστε αυτή τη φορά, με τις υποδείξεις των ειδικών σε έργα οδοποιίας, να δοθεί οριστική λύση στο χρονίζον πλέον πρόβλημα.

Πρόβλημα δημιουργήθηκε πρόσφατα και στο δρόμο που οδηγεί στο κοιμητήριο Νεράιδας. Ο δρόμος πλημμύρισε όταν διάφορα φερτά υλικά έφραξαν τον αγωγό απορροής των νερών και κατέστη προσωρινά αδιάβατος, ενώ παράλληλα κατά μήκος του δρόμου σημειώθηκε μεγάλης έκτασης κατολίσθηση. Ο κίνδυνος να γίνει κι άλλη κατολίσθηση και να κοπεί μεγάλο τμήμα του δρόμου είναι ορατός, αν δεν αντιμετωπιστεί ΤΩΡΑ το πρόβλημα. Ακόμα, απ' το μεγάλο όγκο νερών που δέχτηκαν, πλημμύρισαν τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. 

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο καθύλη και κατά τόπο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, που επισκέφτηκε, μετά από αίτημα του Προέδρου της Κοινότητας, το σημείο όπου έγινε το ρήγμα, επικαλούμενος τις καιρικές συνθήκες και τον περιορισμό των μετακινήσεων λόγω κορονοϊού, υποσχέθηκε λύση του προβλήματος αργότερα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Μετά και τα τελευταία γεγονότα (κατολίσθηση, πλημμύρες, επέκταση του ρήγματος), ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κυρ Βλαχογιάννης επικοινώνησε εκ νέου με τον κ. Χατζή και τον ενημέρωσε για τη νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε. Αναμένεται νέα επίσκεψη του Αντιδημάρχου μέσα στις προσεχείς ημέρες.