Βοήθεια στην Καρδίτσα

2020-10-19

Από την Αδελφότητα Παχτουριωτών και το Σύλλογο Λαφινιωτών

Με συντονισμένες ενέργειες των Προέδρων των δύο συλλόγων (κατόπιν και των ομόφωνων αποφάσεων των Δ.Σ. τους), έγινε η αγορά και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ρουχισμού, για τους κατοίκους της Καρδίτσας, που βρέθηκαν σε δεινή θέση λόγω των πρόσφατων πλημμυρών στην πόλη τους, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να προβάλλονται, τις έχει ανάγκη η κοινωνία, τις έχει ανάγκη ο κάθε συνάνθρωπός μας, που βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Το σύνθημα "ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ", θα πρέπει να αποτελεί τον κανόνα για όσους δοκιμάζονται είτε από την επιδρομή των ακραίων φυσικών φαινομένων, είτε είναι θύματα του παραλογισμού του πολέμου, είτε βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω ανεργίας είτε και για άλλους, πέραν της θελήσεώς τους, λόγους.

Ένα μπράβο λοιπόν στους δύο Συλλόγους για την κοινή αυτή πρωτοβουλία, η οποία εναρμονίζεται πλήρως με το κλίμα που ο ελληνικός λαός επεφύλαξε τα τελευταία χρόνια, σε κάθε δοκιμαζόμενο άνθρωπο. Ενός κύματος πρωτόγνωρης αλληλεγγύης απέναντι σε ανθρώπους που είχαν άμεση ανάγκη τη βοήθεια του συνανθρώπου τους. Λες και ο καθένας προσπαθούσε να ξεπεράσει τον άλλον στην κοινωνική προσφορά και να θυμίσει αλλά και να επιβεβαιώσει τα λόγια του αρχαίου κωμωδιογράφου, συγγραφέα και ποιητή Μένανδρου:

« Ὡς χαρίεν έστ' ἄνθρωπος, ὅταν ἄνθρωπος ᾖ», δηλ. "Πόσο χαριτωμένος είναι ο άνθρωπος, όταν είναι άνθρωπος".