Βράβευση της Περιφ. Θεσσαλίας

2020-11-29

Στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Επικοινωνίας και Προβολής για τα έργα του ΕΣΠΑ 2014-2020, INFORM Communication Awards.

Το video που δημιούργησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη δράση επικοινωνίας «At the School of Open Cohesion»*, απέσπασε βραβείο, στη διαδικτυακή ψηφοφορία ανάμεσα στους υπεύθυνους επικοινωνίας των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ από όλα τα Κράτη -Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη δράση επικοινωνίας «At the School of OpenCohesion», συμμετείχαν 4 σχολεία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας που μελέτησαν και παρουσίασαν 4 έργα του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020:

Karla Lakers από το Μουσικό Γυμνάσιο Λάρισας που παρουσίασαν το μεγάλο έργο της αναδημιουργίας της Λίμνης Κάρλα.

Under Water Explorers από το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης Αλμυρού Βόλου που παρουσίασαν τα Υποβρύχια Μουσεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων στην Αλόνησσο και τον Δυτικό Παγασητικό

Green Team από το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων που παρουσίασαν το περιβαλλοντικό έργο της Β΄ Φάσης του ΧΥΤΑ Τρικάλων

Bicycle Riders από το ΕΠΑΛ Καρδίτσας που μελέτησαν την Αστική ανάπλαση και τη δημιουργία δικτύου Ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Καρδίτσας

Η διαγωνιστική διαδικασία μεταξύ των σχολείων, κατέληξε στη βράβευσή τους από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό σε σχετική εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφέρεια στη Λάρισα.

Η νικήτρια ομάδα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, συμμετείχε με 2 μαθητές στο Citizens Dialogue (Διάλογος με τους πολίτες), με την Ευρωπαϊκή Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέϊρα, η οποία, φάνηκε να συγκινείται όταν η μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου απέδωσε με την κιθάρα της τον Ύμνο της Ευρώπης.

* To "At the School of Open Cohesion" (ASOC, Σχολείο Ανοιχτής Συνοχής) είναι μια εκπαιδευτική πρόκληση και ένα Massive Online Open Course (Μαζική Ανοιχτή Σειρά Μαθημάτων), σχεδιασμένο για μαθητές γυμνασίου. Προωθεί τη συμμετοχή των μαθητών στην παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας των επενδύσεων της πολιτικής συνοχής της ΕΕ μέσω της χρήσης ανοιχτών δεδομένων του κοινού. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί επίσης στην προώθηση της κουλτούρας της ενεργού ιθαγένειας, στην προώθηση της λογοδοσίας για τους δημόσιους θεσμούς και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την πολιτική συνοχής μεταξύ των νέων. Η εκπαιδευτική πρόκληση συνδυάζεται με έναν διαγωνισμό: οι συμμετέχοντες μαθητές θα δημιουργήσουν ένα προϊόν επικοινωνίας για να απεικονίσουν τα αποτελέσματα της εργασίας τους και να ανταγωνιστούν τους συνομηλίκους τους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.