Παλιές φωτογραφίες


Το παλιό καμπαναριό στην πλατεία Νεράιδας, μνημείο σπουδαίας παρακαταθήκης. Το 1967, μετά το σεισμό, θεωρήθηκε ως επικίνδυνο και αποφασίστηκε το γκρέμισμά του. Μήπως η πιο σωστή πράξη ήταν η αναστήλωσή του;

Στείλε κι εσύ τη δική σου φωτογραφία

Μια φωτογραφία έχει τη δύναμη να αποτυπώνει μια στιγμή. Μια στιγμή τόσο ζωντανή που βοηθά τη μνήμη να αναζητήσει και να φέρει στην επιφάνεια όχι μόνο τα χαρακτηριστικά του προσώπου ενός ατόμου (που ίσως και να μην υπάρχει πλέον στη ζωή), αλλά πολύ περισσότερα πράγματα, που συνέβησαν κατά την περίοδο που τραβήχτηκε η φωτογραφία. 

Η φωτογραφία είναι ένα μέσο για να αισθάνεσαι, να αγγίζεις, να αγαπάς, όπως λέει και ο φωτογράφος Ααρών Σίσκιντ. Ό,τι καταγράφεται στο φιλμ είναι πλέον αποθανατισμένο για πάντα. Μια παλιά φωτογραφία, διαφυλάττει τη μνήμη για κοινωνικά γεγονότα (εκδηλώσεις από πανηγύρια, γάμους, ασχολίες κλπ), για πολύ χρόνο μετά από τη στιγμή που τα έχουμε ξεχάσει.

Όποιος-α, έχει παλιές (ασπρόμαυρες κυρίως) φωτογραφίες που απεικονίζουν είτε πρόσωπα-μορφές του χωριού μας είτε πρόσωπα συμμετέχοντα σε νεραϊδιώτικα κοινωνικά γεγονότα, ας μας τις στείλει είτε με ηλεκτρονικά μέσα (e-mail ή viber μέσω κινητού) είτε επικοινωνώντας τηλεφωνικά μαζί μου.

Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας : e-mail : xrisma50@gmail.com

τηλεφ.: 697 4770 477